Ολυμπιακός: Ο καθένας στο επίπεδο που του αρμόζει

Ολυμπιακός: Ο καθένας στο επίπεδο που του αρμόζει

Ευτυχώς για κάθε Γκαρσία και Κρμέντσικ υπάρχει ένας Μαρτίνς και ένας Βαλμπουενά. Το λένε διαφορά επιπέδου και έχει να κάνει και με την φανέλα…

Η νίκη είναι ταπεινή. Η νίκη ισούται με σκληρή δουλειά και η νίκη σημαίνει να δείχνεις σεβασμό. Μέσα σε λίγες λέξεις η ουσία του πρωταθλητισμού. Και το επίπεδο που αρμόζει στους νικητές.

Ψιλά γράμματα για ανθρώπους του επιπέδου Γκαρσία που από ποδοσφαιριστής έχει φροντίσει να μας αποδείξει πόσο… μάγκας είναι χτυπώντας αντιαθλητικά, εκτός φάσης, βρίζοντας και χυδαιολογώντας.

Αυτός ήταν, αυτός θα είναι πάντα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Δυσφημίζοντας κάθε λεπτό το άθλημα με το οποίο ασχολείται. Φανταστείτε πως αυτός ο άνθρωπος καθοδηγούσε νέα παιδιά στο ποδόσφαιρο.

Τώρα στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του ως προπονητής επιλέγει συνειδητά να «ξερνάει» live βρισιές κατά του αντίπαλου του και απλά να αποδεικνύει για άλλη μια φορά το επίπεδο του. Από κοντά και ο Κρμέντσικ που όπως και ο Γκαρσία φαίνεται πως δεν άντεξε τέτοια επιτυχία.

Ο καθένας με το επίπεδο που του αρμόζει. Αν αυτά αρέσουν στον ΠΑΟΚ, αν αυτά εκφράζουν τον σύλλογο αυτό και τον ιδιοκτήτη του, με γεια τους με χαρά τους.

Η διαφορά ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα και μια ομάδα που θέλει να λέγεται αλλά δεν είναι μεγάλη βρίσκεται και κάπου εκεί. Πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το ποδόσφαιρο. Και στο παρελθόν έχουν συμβεί περιστατικά που πάνω στον ενθουσιασμό και τον πανηγυρισμό ξεφεύγουν κάποιοι, τραγουδώντας π.χ. συνθήματα με οπαδούς που βρίζουν αντίπαλη ομάδα. Κατακριτέο και αυτό.

Να ανοίξεις όμως live από τον λογαριασμό σου για να βρίσεις χυδαία τον αντίπαλο σου είναι μια ακόμη ντροπιαστική πατέντα του Πάμπλο Γκαρσία. Του ανθρώπου που κάνει καριέρα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ επειδή χτύπησε με γροθιά εκτός φάσης και στη ζούλα τον Ντιόγκο. Και όταν πήρε φόρα το «θωρηκτό» Κοβάσεβιτς να του ζητήσει τον λόγο πήγε 30 μέτρα πίσω με τα χέρια ψηλά…

Αυτόν θέλει ο ΠΑΟΚ, αυτός εκφράζει τον ΠΑΟΚ; Δικαίωμα του. Δεν έχει όμως δικαίωμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να αφήνει τον Πάμπλο Γκαρσία να λειτουργεί ως κοινός χούλιγκαν. Εκτός αν και για τους υπόλοιπους του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για τους αθλητικούς εισαγγελείς ο Πάμπλο και ο Κρμέντσικ που πήγε στην κάμερα απλά για να βρίσει τον Ολυμπιακό, δεν έκαναν και τίποτα.

Ευτυχώς όμως, για κάθε Γκαρσία και Κρμέντσικ υπάρχει ένας Μαρτίνς και ένας Βαλμπουενά. Τα λόγια στην αρχή του κειμένου ανήκουν στον Ματιέ προσπαθώντας να κάνει μαθήματα στους… απέναντι. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό στον πάγκο υπάρχει ένας άνθρωπος που όταν νικά τιμά τον ηττημένο και όταν ηττάται, τις σπάνιες αυτές φορές, τιμά τον νικητή. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός. Ακόμη και όταν ο Μαρτίνς θεωρούσε ότι αδικήθηκε από το σάπιο σύστημα της… εξυγίανσης που πολέμησε σκληρά τον Ολυμπιακό, ποτέ δεν πρόσβαλε τον αντίπαλο του.

Για κάθε Γκαρσία ευτυχώς υπάρχει ένας Βαλβέρδε, ένας Μίτσελ, ένας Σίλβα που αποτέλεσε διαφήμιση για το ποδόσφαιρο μας. Ακόμη και όταν υπήρξαν περιστατικά με αρνητικούς πρωταγωνιστές ο Ολυμπιακός φρόντισε να πάρει τα μέτρα του. Και ακόμη και όταν συνέβη να ξεφύγουν δικοί του άνθρωποι, όπως π.χ. ο Περέιρα στη Λεωφόρο ή ο Κασάμι στο ΟΑΚΑ ήταν περιστατικά που είχαμε και ντου οπαδών στο γήπεδο, χωρίς αυτό να τους δικαιολογεί πάντα. Με τους αρμόδιους φορείς μάλιστα να επεμβαίνουν. Τώρα που ο «macho» Γκαρσία έκανε επίδειξη χυδαιότητας θα τον… τιμήσουν κιόλας;

Υ.Γ. Η βασική φωτό είναι απο το ΟΑΚΑ την ώρα της απονομής του τροπαίου στον ΠΑΟΚ. Μαρτίνς, Καρεμπέ, Μοντεστό, Γαβαλάς βλέπουν τον νικητή ΠΑΟΚ να σηκώνει την κούπα. Ειναι εκεί για να τον τιμησουν. Προς έκπληξη του Γκαρσία, δεν βρίζουν, δεν χειρονομούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ