Η ΑΕΚ που κάνει τις κινήσεις που πρέπει και η «γκέλα» με Εντσάμ

Η ΑΕΚ που κάνει τις κινήσεις που πρέπει και η «γκέλα» με Εντσάμ

Το μεταγραφικό πλάνο της Ένωσης που δείχνει συγκεκριμένο και στηρίζεται στην ποδοσφαιρική λογική, η μπερδεμένη περίπτωση του Γάλλου μέσου και η εβδομάδα των εξελίξεων

Ο Ολιβιέ Εντσάμ δεν υπάρχει πλέον ως μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ. Και πολύ καλά έκανε η ΑΕΚ και τελείωσε αυτή την υπόθεση, από τη στιγμή που πήρε αυτή την τροπή. Το λάθος του δικεφάλου σε όλη την ιστορία ήταν πως… άργησε να πάρει αυτή την απόφαση!

Το θέμα του Εντσάμ έδειχνε εξαρχής μπερδεμένο. Ένας παίκτης με έναν ειδικό όρο που του επέτρεπε να μείνει ελεύθερος από τη Σέλτικ, με τον οποίο η Ένωση συμφώνησε σε όλα για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών (μάλιστα στο deal είχαν συμφωνηθεί και τα μπόνους ομαδικών και ατομικών στόχων). Η πλευρά του Εντσάμ με τα όσα μετέφερε στην ΑΕΚ, έκανε τους Κιτρινόμαυρους να νιώθουν σιγουριά πως η μεταγραφή θα γίνει.

Μάλιστα οι ατζέντηδες του παίκτη είχαν επικοινωνήσει πως το όλο θέμα θα τελείωνε και πριν την 1η Ιουνίου, που θα εξέπνεε ο όρος για την επέκταση της συνεργασίας της Σέλτικ με τον παίκτη. Εδώ και λίγες μέρες ωστόσο το όλο ζήτημα μπερδεύτηκε. Και φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκεί, θα έπρεπε να το τελειώσει και η Ένωση, καθώς τώρα φαίνεται λες και έχει φάει καμια μεταγραφική… γκάφα, για έναν παίκτη με τον οποίο είχε συμφωνήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με ξεκάθαρα δεδομένα.

Δεν είναι αυτές οι μεταγραφικές γκάφες. Υπάρχουν άλλες τέτοιες και οι ομάδες που τα τελευταία δύο χρόνια πανηγυρίζουν τίτλους στην Ελλάδα, δόξα τω Θεώ μας έχουν χαρίσει αμέτρητες. Η ΑΕΚ βαδίζει στον σωστό δρόμο στα μεταγραφικά. Θα βρει άλλον Εντσάμ. Αν δεν τον έχει βρει ήδη.

Η ΑΕΚ αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Παρά τα… τερτίπια των Τούρκων ο διεθνής μέσος θα φορά τα κιτρινόμαυρα για τα δύο επόμενα χρόνια και θα βρεθεί φυσικά κανονικά στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Για μένα η ΑΕΚ βαδίζει πλέον με ποδοσφαιρική λογική. Φαίνεται πως η πολιτική της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Έχει κάνει από νωρίς σκάουτινγκ, ξέρει τι θέλει και έχει συγκεκριμένους στόχους σε κάθε θέση και το σημαντικότερο, αποφεύγει τα… στοιχήματα και τα «λαχεία».

Προφανώς και στο ποδόσφαιρο χρειάζονται και τέτοιες επιλογές. Όχι, όμως, για να αποτελέσουν τη βάση του μεταγραφικού σχεδιασμού μιας ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αυτή η ποδοσφαιρική λογική με την οποία κινείται η ΑΕΚ φάνηκε και στην υπόθεση Βράνιες. Μια υπόθεση που άνοιξε όντως, όμως οι Κιτρινόμαυροι φρόντισαν να κλείσουν άμεσα. Και πολύ καλά έκαναν.

Ενώ βάσει λογικής έγιναν και οι επαφές της με τον Νέλσον Ολιβέιρα, που τα ρεπορτάζ από Θεσσαλονίκη μεριά παρουσιάζουν μια «ανάσα» από τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ του προσέφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, του έδειξε ότι τον στηρίζει παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε και ο ίδιος έκανε την επιλογή του.

Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί στο τέλος το ρόστερ της ομάδας και όταν αρχίσουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα. Μέχρι τώρα πάντως η ΑΕΚ δουλεύει με μεθοδικότητα και ένα πλάνο που έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση της ομάδας με κινήσεις ουσίας, σε κάθε γραμμή. Χωρίς εκτπώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ