Θα δώσει πολλά ο Τζαβέλλας, αλλά η ΑΕΚ θέλει κι άλλο στόπερ

Θα δώσει πολλά ο Τζαβέλλας, αλλά η ΑΕΚ θέλει κι άλλο στόπερ

Αυτά που θα προσφέρει στην Ένωση ο διεθνής άσος και η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα αμυντικού, με ηγετικά χαρακτηριστικά

Το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ιδιαιτέρως θετικό. Παρότι ουσιαστικά μιλάμε για την περυσινή ομάδα με την προσθήκη του Στάνκοβιτς, η Ένωση έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Έβγαζε αυτοματισμούς, έδειχνε να έχει πλάνο στο παιχνίδι της και συγκεκριμένες σταθερές στο τακτικό-αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Σέρβος προπονητής δουλεύει στη σωστή βάση. Είναι ένας καλός προπονητής που μπορεί να δικαιώσει την επιλογή της ΑΕΚ στην πορεία, αρκεί, όμως, να στηριχθεί. Δηλαδή, να γίνουν κινήσεις ποιότητας και ουσίας προκειμένου το ρόστερ να δυναμώσει.

Η Ένωση έχει ανάγκη από μεταγραφές. Αρκετές κιόλας. Τουλάχιστον έξι. Ήδη ο Γιώργος Τζαβέλλας εντάχθηκε στο δυναμικό της και αναμφίβολα είναι ένας παίκτης που θα προσφέρει πολλές λύσεις. Ο Τζαβέλλας είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Προέρχεται από σούπερ χρονιές στην Τουρκία, μπορεί να παίξει είτε στόπερ, είτε αριστερός μπακ, ενώ έχει και εξαιρετικά στημένα.

Συν τοις άλλοις μιλάμε για έναν παίκτη Έλληνα, με παραστάσεις και εμπειρία, που θα βοηθήσει στο να «δέσουν» ακόμα πιο πολύ τα αποδυτήρια. Προφανώς και η ΑΕΚ χρειάζεται έναν αμυντικό-κολώνα για τα μετόπισθεν. Χρειάζεται όμως και έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τζαβέλλα.

Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να αποκτήσουν και έναν ακόμα στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά. Έναν δυναμικό αμυντικό, στο στιλ του Βράνιες, αλλά όχι με το… μυαλό του Βόσνιου αμυντικού. Θα είναι λάθος αν στον Δικέφαλο εκτιμήσουν πως η ομάδα με τις υπάρχουσες λύσεις είναι καλυμμένη. Σε πρώτη φάση το θέμα του στόπερ δείχνει να έχει παγώσει. Εκτιμώ προσωρινά.

Λογικό είναι το βάρος να πέφτει σε άλλες κινήσεις που επείγουν περισσότερο, όπως των πλάγιων μπακ, του κεντρικού χαφ και του σέντερ φορ. Όμως στην πορεία η ΑΕΚ θα πρέπει να ψαχτεί και για έναν επιπλέον κεντρικό αμυντικό. Έναν στόπερ που θα έρθει όχι για να συμπληρώσει τις θέσεις της άμυνας, αλλά για να ηγηθεί των μετόπισθεν του Δικεφάλου.

Η Ένωση έχει πληρώσει στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα ακριβά τις «εκπτώσεις» της στα μεταγραφικά. Είναι σαφές πως για να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη πρέπει να αλλάξει τακτική. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί καθυστέρηση στα μεταγραφικά. Ενώ η ΑΕΚ έμπλεξε ξανά σε υποθέσεις που τράβηξαν πολύ και στο τέλος πήραν αρνητική τροπή, όπως για παράδειγμα του Εντσάμ. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση του Λε Ταλέκ, που αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο προχωρημένη υπόθεση που δουλεύει η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ