Νέφτσι: Μπάζει από παντού…

Νέφτσι: Μπάζει από παντού…

Τεράστια θέματα στο αμυντικό κομμάτι έχει η Νέφτσι, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούν οι Πειραιώτες

Ειλικρινά δεν μπορώ να πω με σιγουριά, ότι από το ζευγάρι Νέφτσι – Ντινάμο, προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι, άτομα τα οποία εμπιστεύομαι, μου είπαν ότι οι Γεωργιανοί έπρεπε να κερδίσουν και δεν έχω τον παραμικρό λόγο για να διαφωνήσω.

Τον χθεσινό επαναληπτικό, κάθισα και τον είδα. Θα σας μεταφέρω λοιπόν, αυτά που έκαναν εντύπωση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού, στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Πρώτα απ’ όλα και προφανώς «παίζοντας» και με το σκορ το πρώτου αγώνα (νίκη με 2-1), ο προπονητής της Νέτφτσι αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, περισσότερο 5-3-2 ήταν και οι γηπεδούχοι έκανε μπαμ ότι έψαχναν την κόντρα.

Από δημιουργία λίγα πράγματα. Η μπάλα περνούσε συνέχεια από τα πόδια του αρχηγού του Εμίν Μαχμούντοφ, ο οποίος προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τον καλύτερο παίκτη της ομάδας τον Λαβάλ. Ο 23χρονος αριστερός χαφ, είναι παίκτης που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Αυτός δημιούργησε το 2-1, με ωραία ενέργεια και πάσα στον σκόρερ. Είναι γρήγορος και ουσιαστικά από αυτόν περίμεναν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο συγκεκριμένος, κατά τη γνώμη μου, θέλει προσοχή, όπως και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος ο Ναμίρ Αλασγκάροφ. Βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με… σεντερφορίσια κίνηση. Έπαιξε με πλάτη τον αμυντικό, γύρισε, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γεωργιανού τερματοφύλακα.

Κάτι άλλο θετικό δεν μπορώ να πω ότι είδα. Αμυντικά η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει τεράστια θέματα. Ειδικά στις στημένες φάσεις, τους πιάνει τρικυμία. Αγκομαχούν να απομακρύνουν τη μπάλα. Κάλλιστα το ματς θα μπορούσε να είχε γίνει 2-2, όταν στις καθυστερήσεις ο Λαβάλ απομάκρυνε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή.

Τα στόπερ της Νέφτσι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Δείτε τη φάση με την οποία προηγήθηκαν οι Γεωργιανοί. Στη φάση του 0-1 λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια (!), αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απομακρύνουν με τίποτα. Και ήρθε ο… γίγας, ο σέντερ μπακ, ο Μαμαντού Εμπότζ να… σιγουρέψει το γκολ. Η μπάλα ήταν στη μικρή περιοχή, ο 28χρονος αμυντικός ήταν μόνος του και σε δύο χρόνους, δεν μπόρεσε να την πετύχει. Όπως σας το λέω, Αρχικά με το αριστερό και στη συνέχεια με το δεξί πόδι, αλά Karate kid!

Η Νέφτσι θα είχε μπλέξει σε μεγαλύτερες περιπέτειες, εάν ο Γεωργιανός τερματοφύλακας δεν ανταπέδιδε το δώρο του Εμπότζ. Έχασε το κοντρόλ, του τσίμπησαν την μπάλα και έκανε πέναλτι. Έγινε έτσι το 1-1 και μετά το 2-1, από πολύ ωραία προσπάθεια του Λαβάλ, όπως έγραψα και προηγουμένως.

Στο δια ταύτα. Προσοχή χρειάζεται από τους παίκτες του Ολυμπιακού και ο Θρύλος μπορεί κάλλιστα να προκριθεί με δύο νίκες. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ, ότι ο Ελ Αραμπί δεν θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με αυτή την άμυνα ή τον τρόπο με τον οποίο οι Πειραιώτες δεν θα εκμεταλλευθούν τις στημένες φάσεις.

Υ.Γ. Για την εικόνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, στην επόμενη επικοινωνία μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ