«Γιατί δεν τα γράφετε;»

«Γιατί δεν τα γράφετε;»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αρχίσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του Παναθηναϊκού. Μία προσπάθεια που κάτι δείχνει και αξίζει την προσοχή μας...

Δεν αμφισβητείται ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πολλοί δεν έχουν υπομονή να ασχοληθούν και κανένας δεν τους αδικεί. Ο Παναθηναϊκός είχε μετατραπεί σε δυσάρεστο ζήτημα και σε μία περίοδο που σοβαρές προσωπικές υποθέσεις προκαλούν άγχος, στρες, ακόμα και βιοποριστικά προβλήματα, προφανώς και το ποδόσφαιρο θα περάσει σε τρίτη, τέταρτη μοίρα. Ειδικά όταν σε στεναχωρεί και δεν σου φέρνει χαρά.

Όμως, παρόλες τις πίκρες, μία μεγάλη μάζα του κόσμου εξακολουθεί να θέλει να μιλά για μπάλα. Ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό, παρακολουθεί τα φιλικά και διαβάζει για τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για τις μεταγραφές, για τα τεκταινόμενα. Εξυπακούεται πως επικρατεί επιφυλακτικότητα και καχυποψία, αλλά το ενδιαφέρον συντηρείται.

Για όλους αυτούς, είναι λογικό η καθημερινή συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο και τα ποδοσφαιρικά θέματα. Δεν έχει νόημα κάθε μέρα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Δεν είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος να αρχίζει κάθε κείμενο του με τη φράση «φύγε εσύ, έλα εσύ» και ούτω καθεξής.

Λίγο-πολύ, για το ιδιοκτησιακό έχουν καταγραφεί οι απόψεις όλων και δεν χρειάζονται διαρκή επανάληψη. Ούτε ποτέ κάποιος ισχυρός επιχειρηματίας έφυγε επειδή το ζητούν ο κόσμος και ο Τύπος. Όλοι, μα όλοι, έφυγαν στο τάιμινγκ που επέλεξαν, για τους δικούς τους λόγους.

Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε μία προσπάθεια για να ανασυγκροτήσει την ομάδα. Σαφώς δεν αρκεί η δουλειά και θα χρειαστεί επαρκή υποστήριξη. Ωστόσο, το πράγμα κινείται με τον Σέρβο. Η πρόοδος από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι εμφανής και θα το δούμε και στη συνέχεια, πως ο Παναθηναϊκός θα βελτιώνεται διαρκώς.

Αρκεί αυτό; Όχι, είναι η ξεκάθαρη απάντηση. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει ανάγκη από ποιοτική αναβάθμιση. Είναι απαραίτητη η προσθήκη τριών-τεσσάρων καλύτερων παικτών από αυτούς που ήδη έχει το υλικό του Σέρβου, ώστε το Τριφύλλι να αποκτήσει υψηλότερο «ταβάνι».

Η πραγματικότητα είναι μία και όποιος την αρνείται, εθελοτυφλεί: ο Παναθηναϊκός προοδεύει διαρκώς με τον Γιοβάνοβιτς. Αλλά για το ανέβασμα του επιπέδου, δεν φτάνει η βελτίωση που φέρνει ο 59χρονος τεχνικός. Πρέπει να ενισχυθεί το δυναμικό, δίχως άλλη καθυστέρηση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ