Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον αρχηγό του

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον αρχηγό του

Το κενό στο κέντρο της άμυνας «φωνάζει» και ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι αναγκαίος για να δώσει λύσεις στην αρχή του πρωταθλήματος.

Το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης δεν είχαμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε, αφού διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Όμως, αρκετά πράγματα δεν άλλαξαν σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια του φετινού καλοκαιριού.

Όπως το ότι το Τριφύλλι δέχτηκε γκολ. Για όγδοο συνεχόμενο ματς, δηλαδή, σε όλα. Ούτε σε μία αναμέτρηση στην προετοιμασία, οι γκολκίπερ δεν κατάφεραν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Μία επίδοση που σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται κολακευτική για ένα σύνολο που θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Σαφώς, η ανασταλτική λειτουργία αφορά όλες τις γραμμές, αρχίζει από την επίθεση και καταλήγει στον γκολκίπερ. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται και από την ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Και τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ο Παναθηναϊκός «πονάει» στον παρτενέρ του Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας.

Είτε πρόκειται για τον νεαρό Γιώργο Σιδερά, είτε για τον νεοαποκτηθέντα, Ζβονιμίρ Σάρλια. Ο πρώτος είναι άπειρος, κανονικά έπρεπε να στελεχώνει τη Β’ ομάδα και να εξελίσσεται και αντ’ αυτού, βρέθηκε βασικός στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να προσπαθεί να καλύψει τα κενά των Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Κουρμπέλη. Ο δεύτερος γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμος, ίσως να έχει αγχωθεί υπερβολικά μετά το επιπόλαιο λάθος του στο ντεμπούτο του με τη Λοκομοτίβα ή απλώς να μην έχει υψηλό «ταβάνι». Αλλά το τελευταίο για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί, θα το κρίνουμε σε βάθος χρόνου.

Τα προαναφερόμενα επιχειρήματα έχουν λογική και βασική, αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται λύσεις, διότι θα αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια πολύ σύντομα. Αν δεν ήταν η αναβολή της πρεμιέρας, το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο, ας μην κρυβόμαστε. Τουλάχιστον, στα φιλικά οι ελλείψεις στο κέντρο της άμυνας δεν κοστίζουν.

Για την ώρα, η πιο ορατή λύση είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός έπαιξε λίγα λεπτά μετά από απραξία 8,5 μηνών και επανέρχεται στη δράση. Δεν είναι στο 100%, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο και έχει ανάγκη από τον αρχηγό του, για να δώσει λύσεις στα μετόπισθεν. Αλλιώς, τα πράγματα μοιάζουν σκούρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ