Χάθηκε η μπάλα, χάθηκαν οι ρόλοι!

Χάθηκε η μπάλα, χάθηκαν οι ρόλοι!

Ποιος είναι ο «κακός», που βρίσκεται ο «εχθρός» και ποιοι είναι τελικά οι «σύμμαχοι»;

Πρόσεχε τι εύχεσαι υποστηρίζουν οι Κινέζοι και τους δικαιώνουν απόλυτα οι περισσότεροι από αυτούς που εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη ότι το πρωτάθλημα έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα… συναρπαστικό επειδή τούτη τη φορά δεν βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός, αλλά υπήρχε η μάχη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Η κατάληξη της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας και είναι πραγματικά απορίας άξιο πως αυτή η «αλλαγή» οδήγησε στο… λουκέτο!

Ποιος είναι τώρα ο «κακός», ποιος παίζει το ρόλο του «εχθρού» και ποιοι είναι οι «σύμμαχοι» και αυτοί που θα πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο; Χάθηκε η μπάλα, χάθηκαν και οι ρόλοι! Όταν βρίσκεσαι μπροστά από το στόχο, τότε δεν μπορείς να αντέξεις ούτε εσύ το… 50-50 της διαιτησίας για το οποίο κατηγορούσες μέχρι πρότινος τον ανταγωνιστή σου, ούτε και θεωρείς «ανθρώπινα» τα λάθη των διαιτητών, για αυτό και μπουκάρεις στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι στη μέση.

Φυσικά και δεν μας προκαλούν καμία απολύτως έκπληξη τα όσα ακούγονται ακόμη και από εκπροσώπους του κοινοβουλίου «περί της αδικίας», καθώς έχουμε συμβιβαστεί με την παρακμή που βιώνει η χώρα μας και απλά –δυστυχώς για όλους μας- την επιβεβαιώνουμε και σε αυτήν την εκδοχή.

Ούτε βέβαια περιμένουμε να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που το πρόβλημα καλούνται να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο; Ποτέ των ποτών. Ακόμη και η Πολιτεία, όση καλή διάθεση κι αν έχει και όσο αυστηρούς νόμους κι αν θεσμοθετήσει και πάλι δεν θα έχει αποτέλεσμα, γιατί αυτό είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά.

Όταν δεν υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσα και στους συμμάχους, τότε για ποιο πράγμα θα συζητάμε; Και πως θα γινόταν όμως η «μοιρασιά», όταν αμφότεροι διεκδικούν το ίδιο έπαθλο; Για να προκύψει κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία. Από τον τελευταίο οπαδό της κάθε ομάδας έως τον πρόεδρό της.

Αν όμως προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Γκαρθία τραυματίστηκε από τον… γιατρό του Ολυμπιακού και ότι δεν… φάνηκε το όπλο του Σαββίδη, τότε δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Με την υποκρισία δεν κερδίζεις τίποτα, αντιθέτως θα γίνεις καλύτερος μόνον αν κάνεις τη σωστή διάγνωση και ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να αλλάξουν κι όχι το κανονικό ποδόσφαιρο. Απλά το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι μέχρι πότε θα τους περιμένουμε; Η υπομονή όλων όσοι θέλουν να βλέπουν ανοιχτά τα γήπεδα έχει φτάσει στα όριά της και κάποια στιγμή θα πρέπει οι λίγοι να σεβαστούν τους πολλούς. Δεν είναι δα και τόσο παράλογο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ