Ο Ολυμπιακός πήρε τον Γκάρι Ροντρίγκες γιατί… υπήρχαν λόγοι

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Γκάρι Ροντρίγκες γιατί… υπήρχαν λόγοι

Το 3ετές συμβόλαιο του Γκάρι Ροντρίγκες είναι μια συνειδητή επιλογή του Ολυμπιακό να υπερβεί το μπάτζετ και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό και την ποιότητα στα άκρα του.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Για τα επόμενα 3 χρόνια θα ανήκει στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων. Και εφεξής θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς, «δια πάσα χρήση». Μια προσθήκη που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό, προσφέρει ακόμη μία λύση πρώτης γραμμής στον προπονητή των Ερυθρόλευκων και φυσικά ανεβάζει την ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του συλλόγου.

Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, έχει σημασία να καταγράψουμε τα ονόματα: Γκάρι Ροντρίγκες, Χένρι Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες, Ματιέ Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας, Μάριος Βρουσάι. Εξι ακραίοι επιθετικοί, δυνάμει βασικοί. Εξι παίκτες πρώτης γραμμής, που και μόνο η συνύπαρξή τους σε μια ελληνική ομάδα, προκαλεί δέος. Παίκτες που έχουν μεταγραφές άνω των 100.000.000 € ευρώ στα πόδια τους! Παίκτες που καθιστούν αδιαμφισβήτητη την ποιοτική αναβάθμιση της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Και δίπλα στους 6 δεν τοποθετώ καν τον Αγκιμπού Καμαρά, που ήδη έχει κερδίσει θέση βασικού και δείχνει ότι του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται στον άξονα, όπου είναι πιο αποδοτικός. Ούτε τον 19χρονο Αλγκασίμ Μπα, που ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει στην πρώτη ομάδα και μάλιστα του έδωσε και συμμετοχή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Το περίσσευμα ποιότητας, είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμη και με τον Κώστα Φορτούνη εκτός δράσης.

Επιπλέον, πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας προπονητής βλέπει την ομάδα του να αποκτά όλους τους βασικούς μεταγραφικούς του στόχους σε μία θέση. Ο Μαρτίνς επέμενε «σαν τρελός» πέρυσι για τον Γκάρι Ροντρίγκες. Αποκτήθηκε. Πέρυσι και φέτος είχε στην κορυφή της λίστας του τον Χένρι Ονιεκούρου. Επίσης αποκτήθηκε. Ενώ και ο Ρόνι Λόπες, που ήταν στις 3 πρώτες θέσεις της λίστας, εντάχθηκε στο ρόστερ των πρωταθλητών. Και πλέον είναι στο χέρι του προπονητή, αλλά και συνολικά του τεχνικού επιτελείου, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές να μπουν και να παίξουν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ροντρίγκες, τώρα, η απόφαση για την απόκτησή του δεν ήταν απλή. Οικονομικά, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να προσφέρει ακόμη ένα συμβόλαιο εκατομμυρίου (και βάλε) και μάλιστα κλειστό 3ετές, σε έναν ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό. Επίσης, λόγω της πληθώρας των επιλογών, υπήρχε σκέψη ότι ίσως «μαζεύονταν πολλοί» στα άκρα της επίθεσης. Αλλά τελικά η μεταγραφή έγινε, καθώς προσμετρήθηκαν κάποια σημαντικά δεδομένα.

Ένα από αυτά, έχει να κάνει με την ποιότητα του Ροντρίγκες. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Μαρτίνς τον ήθελε. Ξαφνικά βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος. Το σκάουτινγκ άναψε το πράσινο φως. Και έτσι η δουλειά έγινε. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει και στο μέλλον. Ο Βαλμπουενά μπαίνει στα 37 και πάει στα 38. Ο Ρόνι Λόπες είναι δανεικός και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν μπορεί να «πέσει» η Σεβίλλη τόσο, ώστε να καταστεί εφικτό να μείνει και μετά το πέρας του δανεισμού του, εάν έχει κάνει τα πράγματα που στον Πειραιά πιστεύουν ότι μπορεί να πράξει.

Πλέον, εάν η επιλογή του Ροντρίγκες ή όχι θα είναι επιτυχημένη, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου ο γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου του 1990 εξτρέμ, καλείται να επαναλάβει τις εξαιρετικές χρονιάς που πραγματοποίησε στη Γαλατασαράι και δευτερευόντως στη Φενέρμπαχτσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ