Δεν υπάρχει καιρός για «δάκρυα»

Δεν υπάρχει καιρός για «δάκρυα»

Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα και μέχρι να καταφέρει, θα έχει μεταπτώσεις. Αλλά για την ώρα, προέχει η ανασυγκρότηση εν όψει του Άρη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αναλάβει μία δύσκολη αποστολή: να μεταμορφώσει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό και να του προσδώσει ένα διαφορετικό στυλ. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και θα έχει μεταπτώσεις, όπως από την «τεσσάρα» με τον Απόλλωνα, στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντοτε η μετάβαση είναι περίπλοκη, πόσο μάλλον στον σημερινό Παναθηναϊκό που η υπομονή και η ανοχή του κόσμου έχουν εξαντληθεί.

Προφανώς σε αυτή τη διαδικασία, δεν θα αποδώσουν όλες οι εμπνεύσεις του Γιοβάνοβιτς. Θα περάσει και ο Σέρβος το δικό του ντεφορμάρισμα, θα λάβει λανθασμένες αποφάσεις και θα προβεί σε αναποτελεσματικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, το βράδυ του Σαββάτου ο Γιοβάνοβιτς δεν δικαιώθηκε για τις επιλογές του. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σκεπτικό του ήταν λάθος, γιατί την ώρα που αποφασίζει ο καθένας, λαμβάνει υπόψη του κάποια δεδομένα. Ο Γιοβάνοβιτς εξέτασε τις παραμέτρους που ήξερε, αποφάσισε και ενέργησε. Στην πράξη, οι σκέψεις του δεν εκπληρώθηκαν και αυτό κόστισε στον Παναθηναϊκό.

Η επιμονή του Γιοβάνοβιτς στον Αϊτόρ και στον Σάρλια αποδείχτηκε εσφαλμένη. Αλλά ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον προπονητή επειδή προτίμησε να στηρίξει από το να αδειάσει τους παίκτες του στην πρώτη στραβή; Κανένας. Οπότε, ο 59χρονος τεχνικός έκρινε με ορθά κριτήρια πριν τη σέντρα, αλλά έσφαλλε εκ του αποτελέσματος.

Φυσικά, ότι έγινε στα Γιάννενα, έγινε και δεν ξεγράφει. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να ανασυγκροτηθεί στον ελάχιστο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς με τον Άρη.

Η αναμέτρηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τελικός, αφού πραγματοποιείται πολύ νωρίς στη σεζόν. Από την άλλη, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, αυξάνει τη διαφορά από τον Άρη στους 11 βαθμούς και παίρνει προβάδισμα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οπότε, το ματς έχει μεγάλη σημασία, συν ότι θα βυθίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην εσωστρέφεια.

Εν κατακλείδι, ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του πρέπει να αναλύσουν τι δεν σχεδίασαν σωστά στους Ζωσιμάδες και να το αποφύγουν από εδώ και πέρα. Το δείγμα γραφής είναι επαρκές για κάποια πράγματα, όπως το ότι το δίδυμο των Ρούμπεν και Μαουρίσιο έχει τρανταχτές αδυναμίες, ειδικά όταν ο Γιοβάνοβιτς εφαρμόζει το 4-4-2. Ή ότι ο Καρλίτος δεν αποδίδει ως «δεκάρι», όσο φιλότιμα και αν το παλεύει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ