Ολυμπιακός, ή αλλιώς «δουλεμένο στην προπόνηση»

Ολυμπιακός, ή αλλιώς «δουλεμένο στην προπόνηση»

Η επέκταση συνεργασίας του Βεζένκοφ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός πέτυχε φέτος το απόλυτο κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Όταν… έπεσε το τηλεφώνημα κι η εντολή αποχώρησης της ομάδας στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, άλλαξαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός όφειλε να αλλάξει δέρμα.

Η διοίκηση πήρε μια δύσκολη και συνάμα επίπονη απόφαση. Δεν ήταν μόνο η αρχή της καθόδου στην Α2. Δεν ήταν μόνο η δεδομένη απομάκρυνση από τη διεκδίκηση τίτλων. Ήταν η έκθεσή της στα μάτια του μέσου φιλάθλου. Από τη… «λευκή πετσέτα» μέχρι την ανανέωση με τον Βεζένκοφ χύθηκε πολύ νερό στον κόκκινο μύλο.

Προσοχή: Δεν αναφέρομαι στην τοποθέτηση της απέναντι πλευράς. Και μέσα στην «ερυθρόλευκη οικογένεια» υπήρχαν φωνές κι αιχμές για… πετσέτα. Η εποχή Μπλατ, το πείραμα Κεμζούρα, η περσινή «αποτυχία» εισόδου στα πλέι οφ, θάμπωσαν την εικόνα. Κυρίως αδίκησαν τη συνολική προσπάθεια.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν συνειδητή απόφαση. Γνώριζαν πως ο Ολυμπιακός οφείλει να πρωταγωνιστεί. Σχεδίασαν, υλοποίησαν, κάποιες φορές άγγιξαν τα όρια της απόλυτης αποτυχίας. Αλήθεια, ποιος περίμενε τόσο κακό τον Τουπάν; Τόσο άοσμο κι άχρωμο τον Τίμα; Δεν βγαίνουν όλες οι μεταγραφές.

Αρκετά με το παρελθόν. Οι διοικούντες κι ο Μπαρτζώκας είχαν να διαχειριστούν μια… λεπτή υπόθεση. Τον τρόπο με τον οποίο θα τέλειωνε την καριέρα του ο Σπανούλης. Όφειλαν κι έδειξαν (άπαντες) σεβασμό. Το αποτέλεσμα το είδαμε και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε, καθώς κοντοζυγώνει η Δευτέρα.

Με όλα αυτά, φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι. Κινήσεις στα όρια του χειρουργικού φάσματος. Εξαιρετική προσθήκη ο Ουόκαπ, στοχευμένη κίνηση ο Φαλ. Λεπτές επιδέξιες κινήσεις έφεραν τον Ντόρσεϊ στο λιμάνι. Κι ο Σάσα Βεζένκοφ ήρθε ως… επιδόρπιο. Ο Ολυμπιακός, στο μέτρο του δυνατού, έκανε το καλύτερο δυνατό.

Είναι όλα αυτά εχέγγυο πρόκρισης στους «8»; Είναι διασφάλιση κατάκτησης εσωτερικού τίτλου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ.

Κι οι άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας δυναμώνουν επικίνδυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει εξόχως ανταγωνιστικό σύνολο. Θα είναι δύσκολη η σεζόν και κάθε εβδομάδα τα δεδομένα θα αλλάζουν. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως οι κινήσεις ήταν στοχευμένες.

Αυτό που λέμε «δουλεμένο στην προπόνηση». Διοίκηση και τεχνικό τιμ συνεργάστηκαν με εξαιρετικό -κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- τρόπο. Αυτό τους το δίνουμε. Η… γκρίνια (σιγά μην δεν υπάρξει) μπορεί να περιμένει.

Αντί επιλόγου: Λίγοι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική ήταν η στιγμή της επέκτασης του συμβολαίου του Βεζένκοφ. Λίγο πριν, λίγο μετά θα μπορούσε να προκαλέσει… ζημιά. Κρατήστε το αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ