Πρότζεκτ Βαγιαννίδης – Η αξιολόγηση, η εικόνα του, η βελτίωση

Πρότζεκτ Βαγιαννίδης – Η αξιολόγηση, η εικόνα του, η βελτίωση

Πως αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός το... restart του πρότζεκτ που λέγεται Γιώργος Βαγιαννίδης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιστροφή του Γιώργου Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό, έγινε γνωστό και το ότι ο νεαρός δεξιός μπακ θα αγωνιστεί τουλάχιστον την πρώτη σεζόν στη δεύτερη ομάδα του τριφυλλιού. Σε μια ιδανική συγκυρία για τον ίδιο και τον σύλλογο, αφού ο Βαγιαννίδης θα συνέχιζε την επαγγελματική προπόνηση από τη στιγμή που οι ομάδες Β’ λαμβάνουν μέρος στη Superleague 2. Και δεν θα επέστρεφε σε κάποια ομάδα των ακαδημιών, που πιθανότατα δεν θα έπειθε και τον ίδιο να κάνει το… πίσω βήμα στην καριέρα του, μετά από τη μεταγραφή του στην Ιντερ, που όπως αποδείχτηκε αποτέλεσε μια λανθασμένη επιλογή.

Ο Παναθηναϊκός έφερε πίσω τον Βαγιαννίδη για να στηρίξει ένα πρότζεκτ που δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει την πρώτη φορά. Οι πράσινοι ήθελαν να κρατήσουν τον νεαρό μπακ, αλλά η Ιντερ δεν θα μπορούσε παρά να δελεάσει τον πιτσιρικά, που δεν μπορούσε να μην κάνει αποδεκτή την προοπτική που ανοιγόταν μπροστά του.

Αυτή η προοπτική πήρε… αναβολή, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ξανά και προήλθε η συμφωνία του καλοκαιριού. Με τον νεαρό να ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή πως τουλάχιστον προς το παρών δεν υπάρχει χώρος για εκείνον στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά να μην προβληματίζεται γνωρίζοντας ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα μπει ξανά στη διαδικασία να κυνηγήσει μια καριέρα στην ομάδα που βρέθηκε από πολύ μικρό παιδί.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού Β’ με την Κηφισιά και την ΑΕΚ Β’ έστρεψαν σίγουρα τα μάτια όλων στον νεαρό μπακ. Κι από τη στιγμή που και ο Μπαρτ Σένκεφελντ (που ήταν ένας ακόμα λόγος για να δει κάποιος με μεγαλύτερη προσοχή το αθηναϊκό ντέρμπι) τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, η πρόοδος του Βαγιαννίδη αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ένα report που θα αξιολογείται Κυριακή με Κυριακή. Και προσωπικά από τον ίδιο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και από τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας που έκαναν την επιλογή να τον ντύσουν και πάλι στα πράσινα.

Η αγωνιστική εικόνα του Βαγιαννίδη στα δύο πρώτα παιχνίδια μετά την επιστροφή του δεν είναι λόγος για… υπερβολές. Ναι, υπάρχουν στιγμές που δείχνει τη μεγάλη ποιότητά του, αυτή για την οποία όσοι έχουν δουλέψει μαζί του μιλούν. Υπήρξαν 2-3 κινήσεις του στον επιθετικό τομέα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που έδειξε ο νεαρός ότι δεν έχει χάσει τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει τον καιρό που αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Την ευκολία που πηγαίνει και τα καταφέρνει στο ένας εναντίον ενός, την εκρηκτικότητά του, τον τρόπο που μπορεί να φύγει από τους αντιπάλους του με τον μεγάλο του διασκελισμό.

Υπάρχουν όμως ακόμα αρκετές αδυναμίες που χρήζουν βελτίωσης ώστε να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται και να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο. Για παράδειγμα, οι σέντρες του σε δύο ματς ήταν όλες αποτυχημένες. 0/13 έγραψε το… κοντέρ, με πέντε αποτυχημένες εναντίον της Κηφισιάς και οχτώ εναντίον της ΑΕΚ Β’.

Οπως επίσης και οι επιστροφές του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές στο τελευταίο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ομάδα του να δεχτεί αρκετές φάσεις από την πλευρά του. Η αξιολόγηση προς τον Γιώργο Βαγιαννίδη θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο τελικός κριτής για το αν θα τον δούμε σύντομα να αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ