Έπρεπε να γίνει κυνικός…

Έπρεπε να γίνει κυνικός…

Ο Πέδρο Μαρτίνς αξιολόγησε τα δεδομένα, πήρε το αποτέλεσμα, αλλά τώρα πρέπει να βρει λύση στο επιθετικό κομμάτι

«Ηρακλή, μήπως ο προπονητής μας είναι περισσότερο κυνικός απ’ ότι μπορούμε, εμείς οι οπαδοί να αντέξουμε;». Αυτό ήταν μήνυμα φίλου του Ολυμπιακού στη βραδινή εκπομπή επικοινωνίας, της Κυριακής, μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Το ερώτημα αυτό το σκεφτόμουν τόσο στην διαδρομή της επιστροφής, όσο και όταν είδα ξανά τα στιγμιότυπα του αγώνα. Για φάσεις δεν το συζητώ, μια ευκαιρία του Μακέντα και τίποτα άλλο. Κατέληξα, ότι ο άγνωστος φίλος, πρέπει να έχει δίκιο, αλλά και εμείς από την πλευρά μας κάποιες στιγμές πρέπει να το αντέξουμε…

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του. Αξιολογεί τα δεδομένα και αποφασίζει. Και τα όσο θα γράψω στη συνέχεια δεν είναι δικαιολογίες, αλλά η σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί κάποιοι να αρχίσετε πάλι, ότι είμαι υπάλληλος, ότι ακολουθώ γραμμή, ότι καλύπτω τα λάθη που έχουν γίνει, ότι στα… γεράματα έχω γίνει χειροκροτητής (!), προσθέστε ότι άλλο θέλετε.

Δεν πρόκειται ποτέ να σας κακολογήσω, γιατί από μικρό παιδί ξέρω την τρέλα που έχουμε οι Ολυμπιακοί με την ομάδα. Ειδικά την ώρα του αγώνα θολώνουμε και όλοι σας θα έχετε κάποιον γίγαντα που θα σας παίρνει τηλέφωνο από το πεντάλεπτο για να σας πει «δεν μπήκαμε καλά». Εγώ έχω τον γίγαντα τον Σταύρο από τα Γιάννινα, ο οποίος χωρίς υπερβολή, μπορεί να με καλέσει 20 φορές μέσα σε 10 λεπτά αν η εμφάνιση δεν είναι καλή ή έχει στραβώσει παιχνίδι…

Κλείνω την μικρή παρένθεση και επιστρέφω στα του ντέρμπι και στον Πέδρο Μαρτίνς. Ούτε εμένα μου άρεσε η εικόνα του Ολυμπιακού, ούτε που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό, σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρίσκεται, να μην απειλεί. Και όχι μόνο σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με αντίπαλο την Μικτή Κόσμου…

Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, τα δεδομένα πριν από τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε και πάλι από την πανδημία. Το ίδιο είχε συμβεί και στην προετοιμασία της ομάδας, πριν τα ματς με την Νέφτσι. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ να πατάς ένα κουμπί και να συνεχίζουν κανονικά τη «ζωή» τους. Δεν γίνεται μόλις τα τεστ βγουν αρνητικά να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Απαιτείται χρόνος.

Η ομάδα δεν έκανε κανονική προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς. Δεν μπορούσε αυτό να συμβεί, λόγω των κρουσμάτων που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα με τον Αστέρα. Επίσης, οι επιλογές που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν περιορισμένες, λόγω και των απουσιών. Ειδικά στον άξονα, οι λύσεις ήταν ο Εμβιλά, ο Καμαρά και ο νεαρός Σουρλής.

Για αυτό αποφάσισε ο Μαρτίνς, να πάει με τρία στόπερ και να εκμεταλλευθεί την ποιότητα των αμυντικών του. Όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο επιθετικό κομμάτι και αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Τέσσερα 0-0 στο πρωτάθλημα, δεν θυμάμαι από πότε έχει να φέρει ο Ολυμπιακός.

Το ευχάριστο είναι ότι ο τεχνικός της ομάδας, δεν κρύφτηκε. Μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει στη δημιουργία και τόνισε ότι μέσω της σκληρής δουλειάς θα το βελτιώσει, μαζί με τους παίκτες.

Μέχρι τότε, αποφάσισε να γίνει κυνικός. Όπως ακριβώς είπε ο ακροατής. Πήρε την ισοπαλία, έβγαλε ένα δύσκολο ματς και η ομάδα προχωρά μπροστά. Και αυτό που ελπίζω είναι να βρει γρήγορα τη λύση στο επιθετικό κομμάτι. Εκτιμώ ότι θα την βρει. Γιατί τον Πέδρο Μαρτίνς, δεν τον μάθαμε χθες. Τον ξέρουμε σχεδόν τέσσερα χρόνια και ο απολογισμός είναι φυσικά θετικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ