Άρης: Έκανε δύσκολη τη ζωή του

Άρης: Έκανε δύσκολη τη ζωή του

Oι κιτρινόμαυροι εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πρόσθεσαν, όμως, επιπλέον πίεση στα δυο επόμενα ματς με την Λαμία.

Δύο είναι οι στόχοι του Άρη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η συμμετοχή στα πλέι οφ και η εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά κυρίως η κατάκτηση του κυπέλλου.

Παρά το αρνητικό σερί της, η ομάδα του Άκη Μάντζιου παραμένει στην διεκδίκηση των συγκεκριμένων στόχων τους. Μετά την ήττα, όμως, από τον Παναθηναϊκό και τις «γκέλες» με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη χθεσινή με τη Λαμία, έκανε τη ζωή του ακόμα πιο δύσκολη.

Όχι, ότι άλλαξε, επί της ουσίας κάτι σε ότι αφορά την ανάγκη για νίκες στα δυο παιχνίδια με τη Λαμία, αυτό της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης και αυτό της Τετάρτης στην Φθιώτιδα. Νίκη στο πρώτο και αποτέλεσμα πρόκρισης στο δεύτερο θα ήθελε ο Άρης, ακόμα και αν είχε κάνει το τρία στα τρία.

Οι παίκτες και ο προπονητής του Άρη, όμως, θα παραταχθούν πλέον στο συγκεκριμένο ματς με περισσότερη πίεση, με το άγχος να πλανάται πάνω από τα αποδυτήρια στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη, στο οποίο δεν μπορεί να βρει λύση ο Άκης Μάντζιος, παρά τις δοκιμές που κάνει σε προπονήσεις και αγώνες, είναι το γκολ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άρης δεν έχει , ήδη, ένα «καθαρό» αποτέλεσμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του κυπέλλου από την χθεσινή αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Γιατί με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, ειδικά στα πρώτα 50 λεπτά, το φυσιολογικό θα ήταν το παιχνίδι να λήξει 2-0 ή 3-0. Δεν είχαν, όμως, οι παίκτες του Άρη την καλή τελική πάσα, αν και έφταναν, σχετικά, εύκολα μέχρι την μεγάλη περιοχή του Σαράνοφ.

Στην συνέχεια ο προπονητής της Λαμίας, Γρηγορίου που κατάλαβε τι γινόταν, έδωσε εντολή να μην προωθούνται ούτε οι εξτρέμ του, με αποτέλεσμα να δίνουν βοήθειες στους μπακ, ειδικά στις προωθήσεις του Σούντγκρεν από δεξιά.

Ακόμα, ο Άρης δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές που έκανε ο Μάντζιος. Ειδικά από τους Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε, από τους οποίους υπήρχαν και οι περισσότερες απαιτήσεις. Το θετικό για τον Άρη είναι ότι στον δεύτερο προημιτελικό κυπέλλου θα έχει στη διάθεση του και τον Καμαρά, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Μαυριτανίας στο Κόπα Άφρικα.

Όσο διαφορετική ομάδα και αν γίνεται ο Άρης με την επιστροφή του 26χρονου επιθετικού, ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του γκολ. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι παίκτες – «κλειδιά» του, θα δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ