Μια νίκη… εννιά βαθμών

Μια νίκη… εννιά βαθμών

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κάποιος ότι η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, ήταν μια από τις πιο σημαντικές της χρονιάς

Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, επικρατώντας του αντιπάλου του με 2-0 και αυτή ήταν η πρώτη νίκη των ερυθρόλευκων στο 2022.

Αν μάλιστα θελήσει κάποιος να αναφερθεί στη «βαρύτητα» της συγκεκριμένης νίκης των πειραιωτών, ένα είναι το σίγουρο.

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί ότι ήταν μια από τις πιο σημαντικές νίκες της χρονιάς, για πολλούς μάλιστα λόγους.

Πρώτα απ’ όλα με την κατάκτηση των τριών βαθμών ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά των εννιά βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ.

Την επόμενη αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στην Τούμπα για να παίξουν με τον δικέφαλο του Βορρά και είναι μεγάλη υπόθεση που οι πρωταθλητές θα παραταχθούν στην έδρα του ΠΑΟΚ έχοντας «αέρα» εννιά βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ έκανε «περίπατο» στον Βόλο πριν παίξει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ και για τους ερυθρόλευκους δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.

Μια νίκη λοιπόν που επιτεύχθηκε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της χρονιάς και ειδικά από την στιγμή που είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες για την ομάδα του λιμανιού, με Απόλλωνα και Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τα είπε όλα μετά το τέλος του ματς, χρησιμοποιώντας την λέξη «κανονικότητα».

Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον πας, επέστρεψε στην κανονικότητα, κατακτώντας τρεις σημαντικούς πόντους.

Ο δικέφαλος του Βορρά περίμενε το αποτέλεσμα του αγώνα των πειραιωτών, για να δει με ποια διαφορά θα γίνει ο αγώνας με τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα.

Και ο Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει αυτό που έπρεπε, για να πάει με το πλεονέκτημα που έχει «χτίσει» καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Να πάει με τον «αέρα» των εννιά βαθμών στην Τούμπα, με το σκηνικό της ερυθρόλευκης υπεροχής να παραμένει αναμφισβήτητο και στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό ότι σκόραραν Μασούρας και Τικίνιο, δύο παίκτες που είχαν μείνει μακριά από το γκολ στα τελευταία ματς.

Ο Έλληνας εξτρέμ και ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ έψαχναν πολύ το γκολ στα προηγούμενα ματς αλλά δεν τους είχαν «βγει» οι φάσεις.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ όμως βρήκαν αμφότεροι δίχτυα και αυτή είναι μια πολύ σημαντική ψυχολογική «ένεση» για τους δύο παίκτες, ενόψει των μεγάλων παιχνιδιών που ακολουθούν.

Ο Μασούρας έκανε μάλιστα μια καλή εμφάνιση και ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στην περιοχή του ΠΑΣ και δεν χωρά αμφιβολία πως ο καλός Μασούρας κάνει την διαφορά στους ερυθρόλευκους.

Κι αυτό φάνηκε και στον χθεσινό αγώνα στο Καραϊσκάκη απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ