Ο Παλάσιος άργησε, αλλά «πήρε μπροστά» την κατάλληλη στιγμή

Ο Παλάσιος άργησε, αλλά «πήρε μπροστά» την κατάλληλη στιγμή

Αφού λύθηκε η… παρεξήγηση και διευκρινίστηκε πως είναι εξτρέμ που συγκλίνει και όχι δεύτερος επιθετικός, ο Παλάσιος άρχισε να συμμετέχει στο σκοράρισμά της ομάδας πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Καρλίτος…

Πάνε οχτώ μήνες κι ίσως να μην θυμόμαστε. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός νικάει με 3-0 τον Απόλλωνα στην Λεωφόρο κι όλοι γράφουμε επαινετικά σχόλια για την απόδοση του Ματέους Βιτάλ. Αρεσε πολύ ο νεαρός βραζιλιανός σε εκείνο το παιχνίδι κι άφηνε υποσχέσεις για ανάλογή συνέχεια.

Οι υποσχέσεις έμειναν τέτοιες. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά ο Βιτάλ άρχισε να χαμηλώνει τις πτήσεις του μέχρι που… εγκαταστάθηκε στον πάγκο του τριφυλλιού παραχωρώντας τη θέση του στον Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Ο Αργεντινός δεν έβγαζε μάτια με την απόδοσή του φαινόταν όμως πιο «μπασμένος» ποδοσφαιρικά, χωρίς εξεζητημένες ενέργειες και πολύ καλές κινήσεις στον κενό χώρο. Ο Βιτάλ, αν και άλλα μας άφησε να καταλάβουμε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ισως, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα να φορτώθηκε με ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Προφανώς φταίει και το ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο απαιτήσεων και σίγουρα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα σερί καλών αποτελεσμάτων. Ωστόσο το άστρο του Βιτάλ έσβησε πριν προλάβει καλά-καλά να λάμψει.

Ο Παλάσιος που έβλεπε τα παιχνίδια από την εξέδρα δεν βρήκε θέση επειδή την έχασε ο Βιτάλ. Τη θέση αυτή φρόντισε να πάρει ο Αϊτόρ και μάλιστα να την καπαρώσει με τις καλές παρουσίες του. Για να παίξει βασικός ο Παλάσιος χρειάστηκε να χάσει τη δική του θέση ο Χατζηγιοβάνης.

Ο νεαρός διεθνής δεν έπειθε τον Γιοβάνοβιτς κι έτσι ήρθε στο προσκήνιο ο Αργεντινός εξτρέμ. Κι εδώ έχει σημασία να τονίσουμε πως ο Παλάσιος δεν ξεσήκωσε κανένας με τι πρώτες εμφανίσεις του. Ωστόσο ο προπονητής του γνώριζε πως ερχόταν να παίξει στην Ελλάδα χωρίς να ξεκουραστεί. Λογικό ήταν να καθυστερήσει να πάρει μπροστά. Πήρε όμως και δείχνει τις αρετές του και στην εκτέλεση και στην δημιουργία.

Αφού λύθηκε η… παρεξήγηση και διευκρινίστηκε πως είναι εξτρέμ που συγκλίνει και όχι δεύτερος επιθετικός, ο Παλάσιος άρχισε να συμμετέχει στο σκοράρισμά της ομάδας πιάνοντας (έστω με καθυστέρηση) το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Καρλίτος. Στο Περιστέρι πέτυχε δυο όμορφα γκολ έχοντας συμμετοχή και στη δημιουργία των φάσεων.

Η κίνησή του να πατάει περιοχή ώστε να δέχεται την μπάλα είναι εκείνη που του εξασφαλίζει τελικές προσπάθειες. Είναι αμφίβολο αν χωρίς στη παραγωγικότητά του Παλάσιος θα κατάφερναν οι πράσινοι να πάρουν τα τελευταία ματς με ΑΕΚ και Ατρόμητο. Όπως είναι απαραίτητο να έχουν τον Αργεντινό σε ανάλογη κατάσταση για να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ