Δεν υπάρχει καλύτερος εξτρέμ στην Ελλάδα από τον Παλάσιος

Δεν υπάρχει καλύτερος εξτρέμ στην Ελλάδα από τον Παλάσιος

Ο Παλάσιος δικαιώνει τις προσδοκίες του Παναθηναϊκού και ο Παναθηναϊκός βρήκε τον ηγέτη που έψαχνε.

Ακόμα δύο γκολ, ακόμα ένα ματς που «καθαρίζει» με δικές του προσπάθειες, 11 τέρματα συνολικά, δέκα στο πρωτάθλημα, τα οχτώ απ’ αυτά το τελευταίο δίμηνο! Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν είναι αυτό που κάποιοι βιάστηκαν να πουν όταν τον έβλεπαν στα πρώτα του ματς με τον Παναθηναϊκό και έβγαλαν ελαφρά την καρδία το συμπέρασμα πως δεν… κάνει. Εκείνοι δεν κάνει να σχολιάζουν για ποδόσφαιρο, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος είναι ο καλύτερος εξτρέμ του ελληνικού πρωταθλήματος. Και είναι ο ορισμός του εξτρέμ. Τακτικά άριστος, αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός, δεινός σκόρερ (ήδη με την πράσινη φανέλα έχει κάνει ρεκόρ καριέρας σε μια χρονιά και έχει ακόμα 12 ή 13 ματς μπροστά του), αξιόπιστος πασέρ. Παίκτης που θα ξεσηκώσει την εξέδρα με μια ενέργειά του όπως στα γκολ που έβαλε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά ταυτόχρονα και 100% παίκτης του προπονητή.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πως ό,τι ζητήσει από εκείνον θα το πάρει μέσα στο γήπεδο. Και επιθετικά και ανασταλτικά. Και γι’ αυτό τον… λατρεύει. Γι’ αυτόν τον στήριζε σε μια περίοδο που ακόμα και ο κόσμος της ομάδας είχε αμφιβολίες για το αν ο σύλλογος έκανε σωστά που επένδυσε δύο εκατομμύρια για να τον αγοράσει. Πλέον κανείς δεν αναρωτιέται…

Στο Περιστέρι ο Παλάσιος ήταν χάρμα οφθαλμών. Κάθε… κατεβασιά του Παναθηναϊκού περνούσε από τα δικά του πόδια. Κάθε καλή στιγμή είχε εκείνον πρωταγωνιστή. Στο τέλος η στατιστική κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες του Αργεντινού (οι περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή) με δύο γκολ.

Στο δεύτερο γκολ που σημειώνει από το στρώσιμο του Γκατσίνοβιτς σημαδεύει τη γωνία του Γιαννιώτη και περνάει την μπάλα από τη μύτη της βελόνας. Το καταπληκτικό είναι πως αγώνα με τον αγώνα ο Παλάσιος βελτίωσε σε τρομερό βαθμό τα τελειώματά του. Το χθεσινό στο 0-2 είναι η απόδειξη, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη είναι εκείνη η γκολάρα στην Τούμπα, που είναι ίσως το highlight στη σεζόν που κάνει.

Εκτός του Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλα πράγματα να κρατήσει από τη νίκη του στο Περιστέρι. Τη βοήθεια του Χατζηγιοβάνη, που μετά από καιρό αποδεικνύεται καθοριστικός σε ένα ματς. Μπήκε σαν αλλαγή και έβγαλε σέντρα «πάρε – βάλε» για το 0-1. Είτε την έβρισκε ο Ιωαννίδης, είτε περνούσε για τον Παλάσιος, μέσα θα πήγαινε. Και πήγε.

Τον Αλεξανδρόπουλο, που όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής, τόσο πιο καθοριστικός για την ομάδα γίνεται. Από τα δικά του πόδια ξεκινάει το 0-1, με υπέροχη αλλαγή παιχνιδιού, όταν με διαγώνια πάσα βρίσκει τον Χατζηγιοβάνη και αυτός σεντράρει.

Φυσικά τον Κουρμπέλη, που πρώτη φορά έπαιξε βασικός, πήρε 60 λεπτά και δείχνει υγιής και γερός, αλλά και τον Γκατσίνοβιτς. Κερδισμένο πέναλτι και ασίστ στον Παλάσιος για το 0-2, σε φάση που κάνει και στην άκρη για να περάσει την μπάλα ο Αργεντινός και να τη στείλει μέσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ