Η ΑΕΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο στα πλέι οφ

Τι κι αν η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ με ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του Άρη και του Παναθηναϊκού; Στο γήπεδο είναι το μεγάλο αουτσάιντερ για έξοδο στην Ευρώπη.

Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Super League η ΑΕΚ και διατήρησε το +1 και το +4 από Άρη και Παναθηναϊκό αντίστοιχα ενόψει πλέι οφ. Η Ένωση δεν κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά της με κάποιον από τους διώκτες της και κυρίως με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε και το δυσκολότερο έργο κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά λίγο έλειψε να βρεθεί και πίσω από τους «κίτρινους». Το γκολ του Τζαβέλλα την «έσωσε» τελικά και θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα με ένα μικρό έστω πλεονέκτημα.

Ένα πλεονέκτημα όμως που δεν εξασφαλίζει τίποτα στην ΑΕΚ με την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο, αντίθετα μάλιστα την καθιστά και αουτσάιντερ στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια απέναντι στους άλλους δύο. Ο Άρης έχει άλλον αέρα με τον Μπούργος ενώ πήρε και μεγάλη ψυχολογική ώθηση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού ενώ και ο Παναθηναϊκός δείχνει να προοδεύει από παιχνίδι με παιχνίδι.

Και το ερώτημα εδώ είναι, πώς σε ένα πρωτάθλημα όπου σχεδόν όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι, θα μπορέσει να ανταποκριθεί μία ομάδα που έχει… αλλεργία σε νίκες στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια; Που έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Επειδή μάλιστα υπάρχει και η εκκρεμότητα του Κυπέλλου από το οποίο είναι πιθανό να κοπεί μία θέση για την Ευρώπη από το πρωτάθλημα εφόσον το κατακτήσει κάποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Λαμίας, για να είναι σίγουρη η ΑΕΚ ότι θα παίξει το καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa Conference League, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον τρίτη. Φανταστείτε για παράδειγμα να τερματίσει τέταρτη και να παίξει τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να παρακαλάει ο ΑΕΚτζής να μην πάρουν το Κύπελλο οι «πράσινοι». Ούτε να το σκεφτώ δεν μπορώ.

Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ για να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό; Να ελπίζει ότι ο Οφρυδόπουλος θα βάλει στο παιχνίδι περισσότερους παίκτες ανοίγοντας το ροτέισον, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να κάνει, και να πάρει περισσότερα πράγματα από την ατομική ποιότητα των παικτών της. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αυτή η ομάδα είναι εντελώς αδούλευτη επιθετικά. Κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ο Οφρυδόπουλος. Όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν προλαβαίνει να αλλάξει και πολλά πλέον.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αποτελέσματα. Η σεζόν είναι μία αποτυχία αφού χάθηκε από νωρίς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα είναι όμως ντροπή να μην καταφέρει να βγει έστω στην Ευρώπη. Να μπει τη νέα σεζόν στην «Αγιά Σοφιά» και να έχει καταφέρει να μην παίζει στην Ευρώπη. Δυστυχώς έτσι όπως τα έχουν κάνει, αυτό το σενάριο φαντάζει πολύ πιθανό πλέον, αλλά στο χέρι τους είναι να πετύχουν έστω αυτόν τον μίνιμουμ στόχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ