Ο Ολυμπιακός, οι τεχνητές «μικρές καταστροφές», τα «αντίποινα» και οι 40 παίκτες του ρόστερ…

Ο Ολυμπιακός, οι τεχνητές «μικρές καταστροφές», τα «αντίποινα» και οι 40 παίκτες του ρόστερ…

Σε αντίθεση με τους εν Ελλάδι αντιπάλους, ο Ολυμπιακός δεν θεωρεί ότι έχει «τελειώσει» η σεζόν. Παραδοσιακά, το τελευταίο κομμάτι «δείχνει» τον δρόμο για την επόμενη.

Πρώτη ήττα μετά από 11 μήνες. Μετά από 31 παιχνίδια χωρίς ήττα στη Super League. Στο +15 από τον δεύτερο και με 11 σημαντικούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής. Με δοκιμές, με πειράματα και ίσως με κάποια χαλαρότητα ή και ανετοιμότητα για μια τόσο έντονη μάχη, με πίεση, με φανατισμό και με έναν απόλυτα ψυχωμένο αντίπαλο. Ανετοιμότητα κατακριτέα ως έναν βαθμό. Αλλά είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είναι τόσο ταλαιπωρημένος ως ομάδα, τόσο πιεσμένος αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια και τόσο καταπονημένος από όσα έχει περάσει, που η ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεν μπορεί να παίρνει διαστάσεις… καταστροφής.

Βεβαίως, μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Οπου πάντα ένα κακό αποτέλεσμα έχει τον χαρακτήρα «μικρής καταστροφής». Είναι η υπερβολή που χαρακτηρίζει όλες τις μεγάλες ομάδες, που έχουν στο dna τους τη νίκη, την επικράτηση, το refuse to lose. Δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ξέρει να χάνει. Είναι ότι δεν θέλει να χάνει. Δεν του αρέσει, δεν αισθάνεται άνετα όντας σε αυτή την κατάσταση. Και για αυτόν τον λόγο πάντα αντιδρά έντονα και με θυμό. Ως πληγωμένο θηρίο.

Είναι «δώρο» για τη συνέχεια της χρονιάς αυτή η ήττα. Οσο κι αν το να αποκαλείς έτσι μια ήττα φαντάζει παράταιρο, για τον Ολυμπιακό είναι η απόλυτη αλήθεια. Διότι θα εμφανιστεί σοβαρός, τσιτωμένος και έτοιμος στα πλέι οφ. Οπου τα παιχνίδια που θα δώσει θα είναι ανάλογα με εκείνο του Κλεάνθης Βικελίδης και ακόμη πιο έντονα, από τη στιγμή που αντίπαλοι θα είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί, δεν πρέπει να πέσει στην «παγίδα» της υπερβολής. Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι σοβαροί και… αγριεμένοι στα πλέι οφ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως πρέπει να προετοιμαστεί η επόμενη ημέρα. Η επόμενη σεζόν. Πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για όλο το ρόστερ. Ποιοι μπορούν και ποιοι όχι. Ποιους θέλει να κρατήσει η ομάδα, ο προπονητής και ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να πάρουν άλλον δρόμο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συνεχίσει με 40 παίκτες στο δυναμικό του και του χρόνου. Χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι δανεικοί. Το καλοκαίρι, εξάλλου, θα είναι εντυπωσιακό. Ο Ολυμπιακός θα κάνει αλλαγές στο ρόστερ του. Θα ενισχυθεί, θα ανανεωθεί και θα χτίσει μια πιο φρέσκια και ακόμη πιο δυνατή ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η απόφαση που έχει παρθεί. Αρα, τα 12 ή 13 παιχνίδια των πλέι οφ και του Κυπέλλου θα είναι τεστ… παραμονής για κάποιους, αποδείξεων και… ετοιμότητας για κάποιους άλλους.

Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τους εν Ελλάδι αντιπάλους του, δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει η σεζόν του. Τουναντίον, αυτό το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, παραδοσιακά, «δείχνει» τον δρόμο για την επόμενη. Η τελευταία εικόνα είναι συχνά πιο δυνατή από ό,τι προηγήθηκε, καθώς δείχνει πολλά για τη νοοτροπία, τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό, τη συγκέντρωση και τη γενικότερη προσέγγιση που έχουν οι παίκτες στις υποχρεώσεις τους απέναντί στον σύλλογο. Από τη στιγμή που η ομάδα αρνείται να βγάλει το πόδι από το γκάζι, λοιπόν, όλοι οφείλουν να ακολουθήσουν. Κάθε τι άλλο, είναι εκτός στόχων για την τελική ευθεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ