Το «αήττητο» του Ολυμπιακού, ο μύθος της Ρεάλ και η «κακοκαιρία» Super League που κρατάει χρόνια

Το «αήττητο» του Ολυμπιακού, ο μύθος της Ρεάλ και η «κακοκαιρία» Super League που κρατάει χρόνια

Ο Ολυμπιακός οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στο 3ο σερί και 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Νούμερα… άπιαστα όνειρα για τις υπόλοιπες ομάδες. Τα 6 αήττητα και οι διαφορές, που αποδεικνύουν ότι οι Πειραιώτες έχουν ξεφύγει έτη φωτος από τους διώκτες τους.

Ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος οδεύει ο Ολυμπιακός. Το 3ο σερί και συνολικά 47ο στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να κλείνει την κανονική περίοδο της Super League στο +12 από τον ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι προελαύνουν και μπαίνουν στην τελική ευθεία έχοντας μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο και με τους αντιπάλους τους ουσιαστικά να έχουν ουσιαστικά αποδεχτεί τη μοίρα τους.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μετρούν αντίστροφα για την μαθηματική κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, ενώ οι αντίπαλοι των Πειραιωτών πανηγυρίζουν για τις ήττες τους. Οπως έκαναν το βράδυ της Κυριακής (6/3), όταν η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ηττήθηκε από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Οι… συνδιεκδικητές του τίτλου– κατ’ όνομα γιατί κατ’ ουσία δεν υπήρξαν ποτέ – και το περιβάλλον τους, χάρηκαν την ήττα του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη (2-1), καθώς μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι. Να μην το πάρει ο Ολυμπιακός αήττητος είναι το θέμα, αφού δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την κυριαρχία των Πειραιωτών, οι οποίοι πέρσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα με διαφορά 18 πόντων, πέρσι με +26 και φέτος έκλεισαν την κανονική περίοδο στο +12.

Το γεγονός ότι ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού έχει αγκαλιάσει τον τίτλο και μετράει αντίστροφα για να το κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα το αντιμετωπίζουν ως το πλέον φυσιολογικό και αυτό ίσως στο πιο λαμπρό παράσημο για την ομάδα του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατακτήσει φέτος τον τίτλο αήττητος, αλλά το έχει κάνει έξι φορές στο παρελθόν. Το 1937 και το 1938. Δύο αήττητα πρωταθλήματα στη σειρά. Επειτα το 1948 και μετά τρεις φορές στη δεκαετία του ’50. Το 1951 και το 1954. Δυο χρονιές μάλιστα στις οποίες οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το νταμπλ αήττητοι, πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το 1955 οι Πειραιώτες πήραν αήττητοι ξανά το πρωτάθλημα.

Εξι φορές. Εξι αήττητα όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Η ιστορία τα έχει καταγράψει. Την ίδια εποχή με τον Ολυμπιακό, στην Ισπανία η Ρεάλ, το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό κλαμπ του πλανήτη, έχτιζε τον μύθο της, με την ομάδα της Μαδρίτης να κατακτά πέντε κύπελλα πρωταθλητριών στη σειρά (1956, 1957, 1958, 1959, 1960). Επιτεύγματα που την ανέδειξαν ως την «Βασίλισσα» του ποδοσφαίρου.

Τυπική διαδικασία;

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με διψήφια διαφορά την κανονική διάρκεια της Super League και μπαίνει στα πλέι οφ στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους μάλιστα να έχουν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και φέτος τα πλέι οφ θα είναι τυπική διαδικασία. Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες ψάχνουν το maximum των 18 βαθμών στο όριο των 30 (αν κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά το 10Χ10), όταν στην κανονική διάρκεια απέναντι στην πεντάδα που θα ξαναβρούν μπροστά τους (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ) συγκέντρωσαν 21! Λογικά με 4-5 νίκες σε αυτή την έξτρα διαδικασία θα κλειδώσει το three peat.

Η μεγάλη διαφορά των Ερυθρόλευκων από τις υπόλοιπες ομάδες του Big-5 αποδεικνύεται από τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει την τελευταία τριετία και συνδυασμό με τους αντίστοιχους που μάζεψαν οι υπόλοιποι τέσσερις σύλλογοι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με 66, 67 και 65 βαθμούς αντίστοιχα έχει συγκεντρώσει 198 σε αυτά τα 78 ματς: Ητοι 2,53 βαθμούς ανά ματς. Την δεύτερη καλύτερη επίδοση την έχει ο ΠΑΟΚ με 159 (2.03) ο οποίος είναι 39 βαθμούς πίσω (μ.ο 13 ανά πρωτάθλημα). Ακολουθεί η ΑΕΚ με 145 (1,85 ανά ματς) και 53 βαθμούς πίσω (17,6 ανά πρωτάθλημα). Μετά είναι ο Παναθηναϊκός με 131 (1,67 ανά ματς) και 67 βαθμούς  πίσω από τον Ολυμπιακό (22,3 ανά πρωτάθλημα) και ο Άρης με 130 (1,66 ανά ματς) και 68 βαθμούς πίσω (22,6 ανά πρωτάθλημα).

Οι φετινές διαφορές; 12 (ΠΑΟΚ), 19 (ΑΕΚ), 20 (Άρης), 23 (Παναθηναϊκός). Ουσιαστικά ο μέσος όρος, ο οποίος διατηρείται με ευλάβεια και αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και έχει… διαλύσει τους ανταγωνιστές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ