Από τον παράδεισο στην κόλαση σε μια στιγμή

Από τον παράδεισο στην κόλαση σε μια στιγμή

Το περιστατικό με τον Μήτογλου δεν απειλεί μόνο την δική του καριέρα, αλλά και ολόκληρη την Αρμάνι που έχει έρθει -από το πουθενά- σε δυσχερή και άβολη θέση.

Οπως έχουμε επισημάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, οι αστάθμητοι παράγοντες στον ομαδικό αθλητισμό μπορούν όχι απλά να επηρεάσουν τις εξελίξεις, αλλά και να τις καθορίσουν. Τελευταίο θύμα τέτοιων καταστάσεων που βρίσκονται εκτός της σφαίρας ελέγχου της, είναι η Αρμάνι. Η κυπελλούχος Ιταλίας και εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη την τελευταία διετία βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη όχι μ’ ένα, αλλά με δύο κρούσματα ντόπινγκ στο έμψυχο δυναμικό της. Τον Ρικάρντο Μορασκίνι και τον Ντίνο Μήτογλου.

Οι δύο περιπτώσεις φαίνονται εντελώς άσχετες μεταξύ τους και δεν μπορούν να συνδεθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Ο Ιταλός παίκτης την πάτησε από ένα σπρέι επούλωσης που αγόρασε όταν η κοπέλα του έκοψε το χέρι της. Οπως παραδέχτηκε ο ίδιος η απαγορευμένη ουσία που περιείχε το συγκεκριμένο σκεύασμα πέρασε στον οργανισμό του από κάποιες πληγές που έχει στα δάχτυλά του, οι οποίες έχουν από την κακή του συνήθεια να… τρώει τα νύχια του! Η Αρμάνι τον είχε θέσει εκτός ομάδας από τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την Τρίτη 28/3 την πρόωρη λύση της συνεργασίας τους.

Την επόμενη μέρα ακριβώς «έσκασε» σαν βόμβα το θέμα του Ντίνου Μήτογλου, αφήνοντας εμβρόντητη την μπασκετική κοινότητα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση που είναι ακόμα ανοιχτή, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, καθώς ο παίκτης έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως νομίζει. Είναι πολύ πιθανό να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα, το οποίο ως γνωστόν προέρχεται από τον ίδιο ουροσυλλέκτη με το πρώτο και 99 φορές στις 100 απλά επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα. Ο διεθνής φόργουορντ κινδυνεύει με βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα όχι μόνο να εξελίσσεται εφιαλτικά η φετινή σεζόν, αλλά και να απειλείται ολόκληρη η καριέρα του. Πέρα από τον ίδιο, όμως και η Αρμάνι επηρεάζεται και πλήττεται σοβαρά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε θέμα πρεστίζ. Και το δεύτερο είναι ίσως και το άδικο του πράγματος, καθώς μιλάμε για έναν οργανισμό με μακρά παράδοση, που ανήκει στην ιταλική ελίτ και εκπροσωπείται από ένα τεράστιο brand name και ορισμένες σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Ετορε Μεσίνα. Και φυσικά λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια.

Οταν για παράδειγμα ο Μήτογλου τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα) στις 17 Νοεμβρίου απέναντι στην Ούνικς και χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο διάστημα, το Μιλάνο δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση να τον πιέζει για την επιστροφή του. Υπέγραψε έναν εξαιρετικό παίκτη όπως ο Μπέντιλ, πληρώνοντας υψηλό buy out, ωστε να δώσει όλο τον απαραίτητο χρόνο στον Έλληνα άσο να επανέλθει απόλυτα έτοιμος. Δεν τον χρησιμοποίησε καν στο κύπελλο Ιταλίας παρότι υπήρχε το πράσινο φως και η επανεμφάνιση του στα παρκέ έγινε στις 24 Φεβρουαρίου απέναντι στον Ολυμπιακό. Τετοιοι χειρισμοί λένε πολλά για την νοοτροπία του και τα πλαίσια λειτουργίας του κάθε σύλλογου.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν, ο 62χρονος τεχνικός, εμφανώς ενοχλημένος, αποστασιοποίησε χωρίς περιστροφές τον σύλλογο από το περιστατικό με τον Μήτογλου.

«Εμείς ως ομάδα, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και φέτος, κάναμε πάντα ό,τι μπορούσαμε για να ανταγωνιστούμε δίκαια, σεβόμενοι τον εαυτό μας, τους αντιπάλους μας και το παιχνίδι. Η ανοχή μας στο ντόπινγκ είναι μηδενική, είτε πρόκειται για επιπολαιότητα είτε για εσκεμμένη κακή συμπεριφορά. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία, δεν μπορούμε ποτέ να σκεφτούμε ντόπινγκ. Ελπίζω ο Μήτογλου να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ότι ήταν ένα λάθος, προφανώς περιμένουμε για περισσότερες πληροφορίες στην υπόθεση, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, επαναλαμβάνω είναι ο σεβασμός στη δουλειά μας. Λυπάμαι πολύ για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ιατρικό μας προσωπικό. Είναι άνθρωποι που θυμούνται ποιοι είναι οι κανόνες, πολύ προσεκτικοί σε όλα. Και αν συμβαίνουν εκτός ομάδας αυτά, ναι είναι κάτι που με ενοχλεί και μας ενοχλεί (σαν ομάδα) πολύ».

Οπως διαπιστώνουμε, ο Μεσίνα έκανε λόγο για πράγματα που συμβαίνουν εκτός ομάδας, εκφράζοντας παράλληλα την λυπη του όχι για τον παίκτη αλλά για τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ. Και είναι λογικό από την στιγμή που θεωρεί ότι χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη για τα δύο περιστατικά, εισέρχονται σε ένα καθεστώς υποψιών και αμφισβήτηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Αρμανι δεν είναι ότι στερείται έναν πολύ καλό παίκτη στον οποίο πίστεψε και επένδυσε, αλλά ότι καλείται να αποκρούσει ταμπέλες και χαρακτηρισμούς που ελαφρά τη καρδία «κολλάει» η κοινή γνώμη μέσω κυριως των social media. Κι ότι την πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν, δύο αστάθμητοι παράγοντες μοιάζουν να απειλούν την ιταλική ομάδα περισσότερο από οποιονδήποτε αντίπαλο…

Το θέμα του Μήτογλου, ο τραυματισμός του Μίσιτς, η ίωση που θερίζει αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό, είναι η απάντηση σε όσους ασχολούνται υπέρ του δέοντος με σενάρια και πιθανούς αντιπάλους, βασίζοντας σε αυτά όλες τους τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη της σεζόν. Κι όμως, το σημαντικότερο στοίχημα για όλες τις ομάδες είναι να αποφύγουν τέτοιες εκπλήξεις, να μείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από απρόβλεπτες καταστάσεις. Στην παρούσα φάση κανένα απρόοπτο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί και ως εκ τούτου το «no news, good news», βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ