Άρης: «Απάντησε» στο γήπεδο στον εαυτό του

Άρης: «Απάντησε» στο γήπεδο στον εαυτό του

Η ομάδα του Μπούργος είχε βρεθεί από δικά της λάθη με την πλάτη στον τοίχο, πήρε νίκη αποδείξεων στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Μια σπουδαία νίκη, από όλες τις απόψεις, πέτυχε ο Άρης στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μια επικράτηση που τον έφερε μόνο του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και του έδωσε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Εκτός από την ουσία, όμως, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δίνει στον Άρη και ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αλλά και ηρεμία για να δουλέψει ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Ήταν πολύ κρίσιμο το συγκεκριμένο παιχνίδι για τον Άρη και ας βρισκόμαστε ακόμα μόλις στην τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ. Κυρίως αν σκεφτεί κανείς το τι θα γινόταν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Οι κιτρινόμαυροι, βέβαια, είχαν βρεθεί στη συγκεκριμένη δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο, δηλαδή χάρη στα δικά τους λάθη και στην αδυναμία τους να κερδίσουν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Όπως, όμως, έγινε -και πολύ σωστά – η κριτική στον Χερμάν Μπούργος για το ότι δεν του «βγήκε» η έμπνευση με την αλλαγή συστήματος στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι και τώρα θα πρέπει να του απονεμηθούν τα εύσημα, καθώς ο Άρης ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ενδεκάδα του Άρη, φυσικά, στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, ήταν η παρουσία του Πάλμα σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Καμαρά που ξεκίνησε στην κορυφή.

Σε γενικές γραμμές ο νεαρός μεσοεπιθετικός άφησε καλές εντυπώσεις με την εμφάνιση του, καθώς εκτός από το γκολ που σημείωσε, βοήθησε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δείχνοντας, επίσης, ότι διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση.

Οι Πάλμα και Σάσα πέτυχαν τα γκολ που χάρισαν στον Άρη τη νίκη, αυτός, όμως, που την «υπέγραψε» ήταν ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε κατά κράτος τους επιθετικούς των γηπεδούχων τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και με την μπάλα στα πόδια. Εμφάνιση που αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς έλειπε ο παρτενέρ του, Μπράμπετς.

Σε ένα παιχνίδι αποδείξεων, ο Άρης «κατέθεσε» ψυχή και οργανωμένο τακτικό σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και κέρδισε δίκαια. Κρατάει, πλέον και πάλι την τύχη στα χέρια του, αναφορικά με την επίτευξη του ελάχιστα αποδεκτού στόχου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Μια χαρά ήταν η διαιτησία του Μάντεν στο ΟΑΚΑ, αν εξαιρέσει κανείς τις καθυστερήσεις που θύμισαν …παράταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ