Παιχνίδι υψηλής δυσκολίας κόντρα στον Ολυμπιακό

Παιχνίδι υψηλής δυσκολίας κόντρα στον Ολυμπιακό

Μονόδρομος η νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι για τον Άρη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Άρης μπορεί να ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής των πλέι οφ στην Λεωφόρο, παραμένει, όμως, εντός της διεκδίκησης του μίνιμουμ αποδεκτού στόχου του, που είναι η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αρκεί να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από αυτό με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την έβδομη αγωνιστική.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι η πιο δύσκολη που έχει να δώσει ο Άρης μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Απέναντι στον Ολυμπιακό, που έρχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης με τη ψυχολογία στα ύψη, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ναι μεν ο αντίπαλος δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για το παιχνίδι, όμως αυτό ακριβώς τον κάνει και πιο επικίνδυνο. Καθώς εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεν έχει και την παραμικρή πίεση και άγχος.

Είναι λογικό, επίσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού να κάνει κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, έχοντας εξασφαλίσει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι ο Άρης θα βρει απέναντι του ποδοσφαιριστές που θα έχουν επιπλέον κίνητρο, εκτός από το αυτονόητο της νίκης. Θα βρει απέναντι του παίκτες, που θα θέλουν να αποδείξουν ότι δικαιούνται μια θέση στο βασικό σχήμα, ότι τους άξιζε περισσότερος χρόνος συμμετοχής.

Ο Άρης θα πρέπει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα, σαν έναν τελικό. Να προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο και να δείξει από το πρώτο λεπτό ότι θέλει την νίκη που θα τον φέρει σε θέση ισχύος, καθώς ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αγωνίζονται μεταξύ τους και ένας εκ των δύο – ή και οι δύο σε περίπτωση ισοπαλίας- θα έχουν βαθμολογικές απώλειες.

Το θετικό για την ομάδα του Μπούργος είναι ότι θα βρει απέναντι της έναν αντίπαλο που θα έρθει στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να κλειστεί στην μεγάλη περιοχή του με διπλή ζώνη άμυνας.

Σημαντική απουσία για τον Άρη αυτή του τιμωρημένου Καμαρά, στην κορυφή της επίθεσης. Έχει, όμως, τους παίκτες για να τον αντικαταστήσει. Είτε ξεκινήσουν ως δίδυμο στην επίθεση οι Πάλμα και Μανσίνι σε 4-4-2, είτε μόνο ο Άργεντινος μεσοεπιθετικός σε 4-2-3-1.

Με την βοήθεια του κόσμου του ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει. Να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη και να γίνει και πάλι το φαβορί για την τρίτη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ