Νο Κούρτιτς, no πέναλτι, no πάρτι…

Νο Κούρτιτς, no πέναλτι, no πάρτι…

Ο Αρης έκανε τον ΠΑΟΚ να δείχνει μια ομάδα που παραπατάει αδυνατώντας να κάνει ακόμα και τα στοιχειώδη.

Το θέμα είναι να μην σε πιάνουν πελάτη. Αυτό έχει πάθει ο ΠΑΟΚ με τον Αρη στην Τούμπα. Η ομάδα του Μπούργος ήταν καλύτερη από εκείνη του Λουτσέκσου. Πήρε τη νίκη δίκαια και σχετικά άνετα. Αν μάλιστα ο εξαιρετικός Καμαρά ήταν πιο εύστοχος ή πιο προσεχτικός, η νίκη θα ήταν με ευρύτερο σκορ. Δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη ο ΠΑΟΚ, το πρόβλημα του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έτσι κι αλλιώς συνιστά μια ήττα από τον συμπολίτη του.

Πάρα τις… νουθεσίες του Σαββίδη και την απαίτηση δέκα χιλιάδων θεατών στην Τούμπα η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν άνευρη και ασύνδετη, χωρίς πνοή. Μια ξεθυμασμένη ομάδα που δεν είχε τρόπο να επιτεθεί οργανωμένα και να απειλήσει. Είναι γεγονός πως το ντεφορμάρισμα του Σλοβένου Κούρτιτς έχει αποσυντονίσει τον ΠΑΟΚ. Βάλτε μέσα στον λογαριασμό και το ότι έπαψε να κερδίζει πέναλτι και έχετε πάνω-κάτω τους λόγους που δεν μπορεί να ορθοποδήσει.

Το θέμα είναι αν μπορεί να συνέλθει γιατί με τέτοιες εμφανίσεις και η δεύτερη θέση είναι πιθανό να χαθεί και το κύπελλο να μην ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης ήταν ψυχωμένος και μελετημένος. Ευεργετικές οι επιστροφές του Αμπουμπακάρ Καμαρά και του Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο πρώτο πέτυχε το πολύ ωραίο γκολ της νίκης και ο δεύτερο οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας του και του έδωσε ταχύτητα στην εκδήλωση των επιθέσεων.

Ο φετινός Αρης παίρνει πολλά από την παρουσία των δυο έμπειρων στόπερ του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Παρά τις ελλείψεις της η ομάδα του Χερμάν Μπούργος στεκόταν πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο περιορίζοντας τον γηπεδούχο σε σχεδόν παθητικό ρόλο. Οι αλλαγές που έκανε ο Λουτσέκσου δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ να ανασυνταχτεί και να επιτεθεί. Το έλλειμα φυσικών δυνάμεων ήταν φανερό σε αντίθεση με το σφρίγος και τα τρεξίματα του Αρη.

Η κίνηση του Μπούργος να προσθέσει τον Δεληζήση ως τρίτο στόπερ για να κλειδώσει το αποτέλεσμα αποδείχτηκε σωστή. Τα γεμίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ σκόνταφταν στα κεφάλια των στόπερ του Αρη και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έκλαβε τέλος. Ακολούθησαν οι αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ στους παίκτες και ο τσακωμός του Κούρτιτς με κάμποσους από αυτούς που δεν τον εξαίρεσαν από τη γιούχα.

Μια ομάδα που παραπατάει αδυνατώντας να κάνει ακόμα και τα στοιχειώδη είναι ο ΠΑΟΚ. Πληρώνει σαφώς το… κοντό ρόστερ και την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο πάει καιρός από το τελευταίο παιχνίδι με την Μαρσέιγ και θα έπρεπε να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Ο Αρης ξεπέρασε σβέλτα την ήττα από τον Ολυμπιακό και δείχνει διατεθειμένος να τα παίξει όλα για όλα με την ΑΕΚ στο γήπεδο του για να τσεκάρει με νίκη το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ