Άρης: Υποχρεωμένος να κοιτάξει ψηλότερα

Άρης: Υποχρεωμένος να κοιτάξει ψηλότερα

Μετά από δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους που τερμάτισαν στην τρίτη θέση, οι κιτρινόμαυροι, πρέπει να στοχεύουν στην έξοδο στα προκριματικά του Champions League, στην κατάκτηση του κυπέλλου και τους ομίλους του Europa Conference League.

Η πρώτη προπόνηση στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δασυγενείου, «ανοίγει» την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Άρη. Μια σεζόν για την οποία πρέπει να έχει – και έχει- υψηλούς στόχους.

Οι κιτρινόμαυροι, άλλωστε, έχουν σταθεροποιηθεί τα δυο τελευταία χρόνια στην πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 3η θέση. Στο πιο πρόσφατο πρωτάθλημα, μάλιστα, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Δείχνοντας χαρακτήρα καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν και το ψυχολογικό σοκ, από την απίστευτη απόφαση της αφαίρεσης των έξι βαθμών, τους οποίους, βέβαια, πήραν τελικά πίσω με τη γνωμοδότηση του CAS.

Ο Άρης είχε μικρότερο μπάτζετ και από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ, αλλά και από τον Παναθηναϊκό. Κατάφερε, όμως, να είναι καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και να περάσει τους δυο τελευταίους στην βαθμολογία, στηριζόμενος στην ποδοσφαιρική λογική και στις επιλογές που έκανε, θωρακίζοντας το ρόστερ του.

Φυσικά και έκαναν λάθη οι άνθρωποι του Άρη, αλλά και ο Θόδωρος Καρυπίδης. Όπως λάθη κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν. Το γενικό αποτέλεσμα, όμως, τους δικαίωσε. Ο Άρης όχι μόνο καθιερώθηκε στις πρώτες θέσεις, αλλά έχει καταφέρει να τρομάξει και τους ανταγωνιστές του. Καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα εμπόδια που συνάντησε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με την παρουσία της ομάδας τους τα δυο τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι του Άρη «κέρδισαν» το δικαίωμα να ζητούν εμπιστοσύνη για τις επιλογές τους. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και σύμφωνα με τα δικά του «θέλω» θα στελεχωθεί το ρόστερ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την περίπτωση του Σάσα. Ο παίκτης δεν φαίνεται να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Μπούργος και ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο του έναν παίκτη με τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ακόμα, ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς έχει στα χέρια του υψηλή πρόταση από την Κύπρο.

Αντίθετα, για βασικός προορίζεται ο Ντιόπ, που ταιριάζει περισσότερο, στον τρόπο παιχνιδιού και τις αλλαγές στη φιλοσοφία που θέλει να κάνει ο προπονητής του Άρη.

Η στελέχωση του ρόστερ είναι θέμα του προπονητή και της διοίκησης. Αυτό, όμως, που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι ο Άρης οφείλει να θέσει ψηλότερα τον πήχη σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Να διεκδικήσει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, την κατάκτηση του κυπέλλου και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ