Η ευκαιρία του ελληνικού πρωταθλήματος να κοιτάξει προς την Ευρώπη

Η ευκαιρία του ελληνικού πρωταθλήματος να κοιτάξει προς την Ευρώπη

Υποθέτω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος θα είναι ήδη σε βαθιά περισυλλογή για την στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα...

Ψάξτε να βρείτε κάποιον που είναι ευχαριστημένος, ικανοποιημένος με την κατάσταση που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Κανένας δεν είναι. Πρώτος και καλύτερος εκείνος που κυριαρχεί σε αυτό. Μοιάζει και κάπως παράξενο αυτός που θέλει να αλλάξει την κατάσταση πρώτος και καλύτερος είναι εκείνος που αντικειμενικά θα είχε τους λιγότερους λόγους για να το κάνει.

Και θα ήταν έτσι αν ο πρώτος κοιτούσε μόνο «προς τα μέσα». Ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του δεν είναι τέτοια περίπτωση. Δεν κοιτούν «προς τα μέσα». Τους ενδιαφέρει το «προς τα έξω». Για καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του πρώτου σε αυτό.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη το θέμα ήταν πάντα ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για αυτό και στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την εκλογή στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας έκανε αναφορά στα νέα γήπεδα που γίνονται. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού επανήλθε μετά από χρόνο στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας όχι γιατί θέλει να διαχειριστεί μια κατάσταση αλλά για να την αλλάξει. Να την πάει βήματα μπροστά εκσυγχρονίζοντας και εξυγιαίνοντας. Για να κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στο αναπτυγμένο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στο δικό μας.

Είναι σαφές πως ο δρόμος για να το πετύχει δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και είναι αβέβαιο αν οι άλλοι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου θα θελήσουν να συγχρονίσουν το βήμα τους μαζί του.

Υποθέτω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος θα είναι ήδη σε βαθιά περισυλλογή για την στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα… Η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο από την πλευρά του νέου προέδρου.
Κι εδώ τίθεται ένας ερώτημα από καλόπιστους και κακόπιστους. Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να ασχοληθεί και με αυτό το θέμα. Πέρα από τις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητές του, τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ, βρίσκει χρόνο και για τα θεσμικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου; Πολύ δε περισσότερο όταν δηλώνει από την αρχή ότι ο στόχος του είναι να συμπεριλαμβάνεται το ελληνικό στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ας αναλογιστούν την απάντηση εκείνοι που καλόπιστα έκαναν την σκέψη ότι με την Νότιγχαμ στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου εκεί είναι που θα έριχνε τώρα το βάρος του. Ας αναλογιστούν την απάντηση κι εκείνοι που είχαν την «ελπίδα» πως τώρα η Πρέμιερ Λιγκ θα αφήσει χώρο στους ανταγωνιστές του στην Ελλάδα να πάρουν… ρεβάνς. Με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας καλούνται όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ (με πρώτες τις λεγόμενες μεγάλες) να αποδείξουν ότι και θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ