Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μοιάζει με τον περσινό…

Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μοιάζει με τον περσινό…

Μπορεί ο οπαδός να ξεφυσάει που η ομάδα του δεν χρίζεται πρωταθλήτρια από το καλοκαίρι αλλά ο (κάθε) προπονητής έχει άλλες προτεραιότητες….

Στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας οι προπονητές το πρώτο που θέλουν να δουν είναι οι παίκτες. Οι οπαδοί εκτός από τους παίκτες θέλουν να δουν και την ομάδα. Πολλές φορές αυτά τα δυο δεν είναι δυνατό να συνδυαστούν. Ειδικά όταν οι παίκτες στην προετοιμασία είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς δίνουν την μάχη τους προκειμένου να πείσουν τον προπονητή ότι αξίζει να παραμείνουν στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Έτσι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα ο Ραντζέλοβιτς, ο Φατινγκά, ο Κούτρης, ο Κεϊτά, ένας από τους Χασάν-Τικίνιο, ο Ανδρούτσος έδωσαν στην Αυστρία αυτή τη μάχη. Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς ενδεχομένως να είναι και άλλοι παίκτες σε αυτή την κατάσταση.

Για να πάρει ο κόουτς τις αποφάσεις του και για να υπάρχει σε όλους αίσθημα δικαίου οι παίκτες αυτοί έπρεπε να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μα ότι ο Μαρτίνς δεν κατάρτιζε εντεκάδες με στόχο να πάρει νίκες.

Μπορεί ο οπαδός να ξεφυσάει που η ομάδα του δεν χρίζεται πρωταθλήτρια από το καλοκαίρι αλλά ο (κάθε) προπονητής έχει άλλους λόγους να ξεφυσάει. Μια ομάδα που έρχεται από δίχρονη καταπόνηση άνευ προηγουμένου θέλει ειδική διαχείριση ώστε να έρθει στα κατάλληλα επίπεδα επιθυμητής φυσικής κατάστασης.

Στο… μάτι το δικό μας μπορεί να γράφει άσχημα η έλλειψη δυνάμεων που παρατηρήθηκε από ένα χρονικό σημείο και μετά στα φιλικά προετοιμασία. Για τον προπονητή ίσως ήταν απλά ένα αναγκαίο κακό.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους περίπου τρεις εβδομάδες για να μονταριστούν και να εμφανιστούν έτοιμοι για τα κρίσιμα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα.

Ο χρόνος δεν είναι λίγο για μια ομάδα που έχει κάνει ήδη έξι φιλικά παιχνίδια και έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Τώρα είναι η ώρα για να μονταριστεί. Κι όχι μόνο. Είναι η ώρα για να ενσωματωθούν ο Ζινκερνάγκελ, ο Αμπουμπακάρ,ο Βρσάλικο, ο αριστερός μπακ που θα έρθει και ο εξτρέμ που αναμένεται αλλά και ο Γκάρι Ροντρίγκες που αναρρώνει.

Επίσης η ώρα για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά προβλήματα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων όπως οι επιπολαιότητες στην άμυνα και η φτωχή παραγωγή φάσεων στη ροή των παιχνιδιών. Με όλα αυτά θα καταπιαστεί στο εξής ο Πέδρο Μαρτίνς.

Χρόνος υπάρχει ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί έτοιμος για τις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς. Ένα είναι σίγουρο. Με τους παίκτες που ήρθαν κι αυτούς που είναι καθ οδόν, ο Ολυμπιακός δεν θα μοιάζει με τον περσινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ