Ολυμπιακός : Να βρει τους ήρωες του…

Ολυμπιακός : Να βρει τους ήρωες του…

Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός διέθετε παίκτες-πρωταγωνιστές γιατί αυτοί σε οδηγούν στις επιτυχίες!

Προφανώς και δεν είναι καθόλου απλό αυτό που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, αλλάζοντας σχεδόν όλη την ομάδα του. Δεν συμβαίνει συχνά για αυτό και θεωρείται «ριζοσπαστικό», όμως από την άλλη οι παίκτες είχαν δεχθεί αρκετές… κίτρινες κάρτες, αλλά δεν πήραν τα μέτρα τους για να αποφύγουν την κόκκινη.

Σε μία φάση όπου η ομάδα και ο ιδιοκτήτης της δέχονταν επιθέσεις από παντού οι ερυθρόλευκοι όφειλαν να μείνουν στην σκοπιά, όπως το έκανε και ο κόσμος, όταν το καλοκαίρι κατέγραψε ρεκόρ στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, όμως κάτι τέτοιο δεν το είδαμε ποτέ να συμβαίνει.

Πέρα δηλαδή από το αγωνιστικό κομμάτι της ιστορίας υπάρχει και το ηθικό μέρος και αυτός ο συνδυασμός είναι που ενεργοποίησε το κουμπί για την «αλλαγή». Έτσι κι αλλιώς με το συγκεκριμένο «θέλω» του Μαρινάκη ταυτίζονται στην πλειοψηφία τους και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο αυτήν την εικόνα. Δεν είναι ότι χάνει ένα πρωτάθλημα η ομάδα μετά από επτά συνεχόμενες κατακτήσεις, αυτό κάποτε θα συνέβαινε και είναι μέσα στο πρόγραμμα, απλά δεν δικαιολογείται η έλλειψη της προσπάθειας και η συμπεριφορά που φτάνει στα όρια της αδιαφορίας- και δεν μπορούμε να χρεώνουμε τα πάντα σε μία προετοιμασία του Χάσι.

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού πολλά θα παίξουν ρόλο. Πρώτα από όλα θα είναι άδικο μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που προσπάθησαν, αλλά παρασύρθηκαν από το γενικότερο κλίμα της ομάδας. Λάθη μπορεί να έγιναν και από τους προπονητές, αλλά δεν είναι αμέτοχοι οι ποδοσφαιριστές, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει κάτι άλλο από τους περισσότερους, άσχετα αν θα πρέπει να διαχωρίσει και να κρατήσει αυτούς που προσέφεραν ή έχουν την προοπτική να προσφέρουν.

Κατά τα άλλα και από τη στιγμή που είναι σχεδόν έτοιμο να κλείσει το θέμα του προπονητή, γίνεται αντιληπτό ότι οι κόκκινοι κινούνται με βάση την ποδοσφαιρική λογική. Να βάλουν πρώτα τον καπετάνιο στο καράβι και μετά να αποφασίσουν για το πλήρωμα. Θα ξέρει να πει κι αυτός ποιος κάνει για το τιμόνι και ποιος είναι για το γκαράζ, καθώς όλοι είναι απαραίτητοι στο ταξίδι.

Σημαντικό και το ζήτημα της επιλογής από τη λίστα των δανεικών, όμως πάνω από όλα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τους νέους του «ήρωες»! Τους ηγέτες που δεν είχε σε αυτήν τη διαδρομή για αυτό και έμεινε αβοήθητος, όχι μόνον στη δύσκολη στιγμή, αλλά ακόμη και σε φάσεις που είχε «δικά του» κάποια σημαντικά παιχνίδια, όπως ήταν αυτά με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ή στο ξεκίνημα με την Ξάνθη αλλά τελικά τα έχασε. Τούτη η ομάδα με τα ερυθρόλευκα ζητάει κυρίως πρωταγωνιστές και όχι τόσο ρολίστες. Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του συνδρομή στην προσπάθεια, όμως οι ηγέτες είναι αυτοί που σε οδηγούν στις επιτυχίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ