ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα είδε περισσότερα από αυτά που περίμενε…

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα είδε περισσότερα από αυτά που περίμενε…

Η νίκη στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας βοηθάει τους ποδοσφαιριστές να εμπιστευτούν τις ιδέες του νέου προπονητή τους.

Πρώτο φιλικό προετοιμασίας ήταν και ό, τι κι αν πει κανείς κινδυνεύει να εκτεθεί από αυτά που θα δει το δεύτερο και στο τρίτο. Ο Ματίας Αλμέιδα πειραματίζεται κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τους σχηματισμούς. Ξεκίνησε το παιχνίδι 3-5-2 και στο δεύτερο ημίχρονο πήγε στο κλασικό 4-3-3. Παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι θεωρούμενοι αναπληρωματικοί και μαζί τους ο Πινέδα, η ομάδα τακτικά και ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη τα πήγε καλύτερα από ότι στο πρώτο ημίχρονο.

Μην ξεγελάει το 2-0 που διαμορφώθηκε από δύο στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου αν και με νεαρούς, με αναπληρωματικούς που δεν έχουν καν εξασφαλίσει η συμμετοχή τους στο ρόστερ τα πήγε καλύτερα. Υπάρχει όμως μία παρατήρηση που ισχύει γενικά. Ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε pressing, πίεση πάνω στην μπάλα και δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες.

Διαβάστε επίσης: «Ασημένιος» ο Τεντόγλου στο Όρεγκον!

Ολα αυτά τα είδε ο κόουτς της Ένωσης. Στο φιλικό με την σκληροτραχηλη Γκενκ, οι παίκτες της Ένωσης που με εξαίρεση τον Γιόνσον και τον Γκατσίνοβιτς, ήταν οι περσινό, ανταποκρίθηκαν στα ζητούμενα του νέου προπονητή τους.

Είναι χαρακτηριστικό μόνο στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκαν τρεις κίτρινες κάρτες. Μάλιστα οι παίκτες της Γκενκ ξαφνιάστηκα από την αφόρητη πίεση και αντέδρασαν με σκληρά και εκτός φάσης μαρκάρισμα τα. Το 3-5-2 λειτούργησε. Κομβικός παίκτης στο σύστημα αυτό ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιόνσον που έπαιζε μπροστά από τους τρεις στόπερ. Ο Δανός ήταν αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του και γρήγορος στις μεταβιβάσεις.

Ο Τσουμπερ ως αριστερός μπακ-χαφ και έχοντας χώρο μπροστά του βοήθησε πολύ κουβαλώντας γρήγορα την μπάλα. Αυτός που έκλεψε την παράσταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο γκολκίπερ Αθανασιάδης έπιασε το πέναλτι του Σεμερς και τον νίκησε στο τετ α τετ που ακολούθησε. Ο διεθνής γκολκίπερ μπορεί να θεωρηθεί πρακτικά η τέταρτη φετινή μεταγραφή της Ένωσης.

Υπάρχουν και δύο πράγματα που έχουνε τον συμβολισμό τους. Το πρώτο είναι ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε στο μπράτσο του Αραουχο ενώ στο γήπεδο υπήρχε ο μέχρι πρότινος και για χρόνια αρχηγός Μάνταλος. Το δεύτερο αφορά τη φανέλα με το νούμερο 7 που πέρσι φορούσε ο Αμραμπατ και φέτος το φοράει ο Λθβαι Γκαρσία. Αυτό σημαίνει ότι ο Μαροκινός επιθετικός μάλλον ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Ενωση.

Είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί αν ο Ματίας Αλμέιδα θα επιμείνει στο σύστημα με τους τρεις στόπερ η αν πρόκειται απλά για μία δοκιμή και όταν έρθουν με μεταγραφή οι δύο νέοι στόπερ τότε θα καθιερωθεί το σχήμα με τους τέσσερις παίκτες στην ευθεία της άμυνας. Ως προς τα συστηματα φαίνεται πως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ δεν είναι δογματικός. Εκεί που εμφανίζεται ανυποχώρητος είναι ο τρόπος που θέλει να αγωνίζονται οι παίκτες της ομάδας του. Να είναι δυναμικοί και να τρέχουν ακατάπαυστα. Αυτά τα στοιχεία τα παρουσίασε η Ενωση ττο φιλικό με την Γκενκ.

Ο Πινέδα που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Εδειξε τα τεχνικά στοιχεία που διαθέτει και βοήθησε πάρα πολύ ακόμα και στο ανασταλτικό παιχνίδι της ομάδας του. Από ένα φιλικό και μάλιστα το πρώτο της προετοιμασίας δεν μπορούν να βγουν γενικότερα συμπεράσματα. Ωστόσο προκύπτει με σαφήνεια η αλλαγή νοοτροπίας που επιχειρεί να περάσει ο Ματίας Αλμέιδα. Οτι η ΑΕΚ νίκησε με καθαρό σκορ βοηθάει να τη δουν οι οπαδοί της με θετικό μάτι και καλή προδιάθεση. Βοηθάει ακόμα και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να ανεβάσουν την ψυχολογία τους και να εμπιστευτούν τις ιδέες προπονητή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ