Είναι ήδη σε θέση οδηγού, του αρκεί να ανεβάσει στροφές

Είναι ήδη σε θέση οδηγού, του αρκεί να ανεβάσει στροφές

Του αρκεί να γίνει πιο παραγωγικός στη μεσαία γραμμή για να πάρει την πρόκριση.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που γίνονται το κατακαλόκαιρο το πρώτο πράγμα που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός στη Χάιφα πήρε αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη στα τελευταία λεπτά. Η σέντρα που επιχείρησε Χαζίτζα πήγε στα δίχτυα του Βατσλίκ. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως πριν του γυρίσει την πλάτη του χαμογέλασε τουλάχιστον δύο φορές στις φάσεις με τον Πιερότ. Κατά συνέπεια αν θέλουμε να μιλήσουμε για ατυχία μπορούμε να το κάνουμε μόνο για τη φάση του γκολ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Πλάνιτς: Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το είχε σχεδιάσει ο Πέδρο Μάρτινς και έτσι κύλησε για περίπου είκοσι πέντε λεπτά. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και να παραδίδουν την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ισραηλινούς.

Ο Μοχάμεντ, ο αμυντικός χαφ των Ισραηλινών ξέφυγε από… τα ραντάρ των χαφ του Ολυμπιακου κι αρχισε να οργανώνει το παιχνίδι των γηπεδούχων. Η κατάσταση αυτή σε γενικές γραμμές συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο παρά τη σχετική βελτίωση από την είσοδο στο παιχνίδι του Μαντί Καμαρά. Σε αυτό συντέλεσε και το ασυνήθιστα χαμηλό ποσοστό σε εύστοχες πασες που είχε ο Γιαν Εμβιλα.

Αν και το δείγμα γραφής είναι σχετικά μικρό φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός Θα πάρει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του από τον Φιλίπ Ζικερναγκελ. Ωστόσο ο παίκτης που διακρίθηκε στο ματς με τη Μακάμπι ήταν χωρίς αμφιβολία ο Τικινιο. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς αν την απόδοση του Τικινιο έφταναν δυο-τρεις ακόμα παίκτες τους.

Είναι φανερό ότι η κόπωση έπαιξε το ρόλο της στην αγωνιστική οπισθοχβρηση των πρωταθλητών κάτι που επισήμανε ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του. Στη ρεβάνς στο Φάληρο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι του από κείνα που απουσίαζαν στη Χάιφα. Να γίνει δημιουργικός επιθετικά, να κάνει παιχνίδι από τον άξονα και να πάρει καλές ατομικές προσπάθειες από τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει.

Μέσα σε μία εβδομάδα δεν γίνεται να συντελεστεί πλήρης αγωνιστική μεταμόρφωση. Η Μακάμπι Χάιφα παρά τις τεχνικές αρετές της δεν είναι ποδοσφαιρικό μεγαθήριο. Αρκεί μία αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πέδρο Μάρτινς γνωρίζει ότι το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να αρχίσει να γίνεται παραγωγική επιθετικά, να τροφοδοτηθουν με επάρκεια οι επιθετικοί και να ανέβει σημαντικά το ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Στο βαθμό θα το πετύχει αυτό η πρόκριση θα έρθει επί μιας ομάδας που έχει αρετές αλλά δεν είναι ποδοσφαιρικό μεγαθήριο. Ο βαθμός ετοιμότητας των ερυθρολεύκων θα είναι ανεβασμένος και ο κόσμος στις εξέδρες θα λειτουργήσει ευεργετικά ώστε ήρθε η ομάδα να αυξήσει την πίεση της στο δεύτερο μισό του γηπέδου και να οδηγήσει τους ισραηλινούς σε λάθη. Το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που δεν είδαμε στη Χάιφα θα αρχίσουμε να το βλέπουμε από εδώ και πέρα αρχής γενομένης από τη ρεβάνς με την Μακάμπι. Το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Χάιφα έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ