Η εβδομάδα που περίμενε πέντε χρόνια και το all in για παιχταρά στο κέντρο

Η εβδομάδα που περίμενε πέντε χρόνια και το all in για παιχταρά στο κέντρο

Από τη μία η Ευρώπη και τα ραντεβού με τη Σλάβια Πράγας. Και από την άλλη οι μεταγραφές που δεν σταματούν.

Είναι πολλά τα πέντε χρόνια. Έμοιαζαν με αιωνιότητα για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, για τον «πρέσβη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την ομάδα που οι ευρωπαϊκές της επιτυχίες δεν έχουν καταφέρει να βρουν ανταγωνισμό. Κι ας είναι μακρινές κι ας έχουν φτάσει κοντά σε ανάλογα επιτεύγματα άλλοι ελληνικοί σύλλογοι.

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει στην Ευρώπη μετά από πολλές περιπέτειες, αγωνιστικές και μη. Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι σημαδιακή για εκείνον, καθώς είναι η πρώτη μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια που οι «πράσινοι» θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό όχι για προετοιμασία ή για κάποιο φιλικό, αλλά για επίσημο παιχνίδι. Στην Πράγα, σε μια πόλη που έχουν βρεθεί στο παρελθόν και φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στο μυαλό.

Γενικά τα «σταυρώματα» με Τσέχους είναι θετικά για το τριφύλλι. Η ελληνική ομάδα μετρά εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, νικώντας πέντε φορές τη Σπάρτα Πράγας, δύο τη Σλάβια, μία τη Σλόβαν Λίμπερετς και μία τη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Σπόραρ είναι η μεταγραφή της 5ετίας στον Παναθηναϊκό

Φυσικό κι επόμενο είναι αυτές τις μέρες τα πάντα να κινούνται γύρω από τα μεγάλα ματς με τους Τσέχους, οι οποίοι ξεκίνησαν με ήττα στο πρωτάθλημά τους. Ήττα έκπληξη μέσα στην έδρα τους, ωστόσο το rotation που έκανε ο προπονητής τους έδειξε πως το μυαλό του είναι κατά βάση στον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, πλην όμως το ίδιο ισχύει και για τη Σλάβια. Αν τους ρωτούσες, δε θα ήθελαν τον Παναθηναϊκό του Ιβάν, ο οποίος αναμένεται να παραταχθεί κυρίως με παίκτες που βρίσκονταν και πέρσι στο ρόστερ. Που γνωρίζουν τη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς, έχουν δουλέψει μαζί του έναν χρόνο και έδειξαν από τον Γενάρη και μετά ότι μπορούν να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Φουλάρει για δεκάρι κλάσης

Οι μεταγραφές μπαίνουν λίγο στον «πάγο», κυρίως όσον αφορά την επικαιρότητα και τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Τα ματς με τη Σλάβια είναι πάνω απ’ όλα τούτη τη στιγμή, όμως την ίδια ώρα οι άνθρωποι του συλλόγου αναμένεται να φουλάρουν για να κλείσουν και τον ποδοσφαιριστή που θα έρθει για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός κινείται στην αγορά για «δεκάρι» μεγάλης κλάσης, η διοίκηση έχει δώσει το «ok» στον Γιοβάνοβιτς να κάνει την επιλογή ανεξαρτήτως κόστους και μετά τους Βέρμπιτς και Σπόραρ ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει ακόμα μια μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση. Αλλά πάνω απ’ όλα που θα είναι μεταγραφή ουσίας, όπως συνηθίζει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς.

Παράλληλα με τον μεσοεπιθετικό που θα έρθει, ορθάνοιχτο παραμένει και το θέμα του Βιτίνιο, του Βραζιλιάνου βιρτουόζου εξτρέμ, ο οποίος περιμένει τη συγκατάθεση του Γιοβάνοβιτς. Αν ο Σέρβος πει το «ναι», τότε ο Βιτίνιο θα έρθει στον Παναθηναϊκό και θα κλείσει επί της ουσίας τις θέσεις των εξτρέμ.

Δεν έχει γίνει ακόμα αυτό γιατί ο Γιοβάνοβιτς κοιτάζει κι άλλες περιπτώσεις και θέλει να είναι 100% σίγουρος για την επιλογή του. Η ιστορία έχει δείξει πως οφείλει το κλαμπ να του δώσει τον χρόνο που χρειάζεται πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ