Ο Άρης είναι γεννημένος για τα δύσκολα

Ο Άρης είναι γεννημένος για τα δύσκολα

Οι κιτρινόμαυροι μετά τον αποκλεισμό της Γκόμελ, θα έχουν πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως, είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Άρης αυτή τη φορά δεν θέλησε να ρισκάρει, δεν «έπαιξε» με έναν από τους μεγάλους στόχους του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League – και πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Γκόμελ.

Έκανε δηλαδή, το αυτονόητο. Αν μπορεί, βέβαια, κανείς να αναφέρεται σε αυτονόητα πράγματα, μετά τα όσα έγιναν στις προηγούμενες συμμετοχές του. Τώρα, φυσικά, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μια κλήρωση απέναντι σε μια καλή ομάδα, με «γνωστό» μας προπονητή, που δίνει, όμως, στον Άρη ένα επιπλέον κίνητρο, εκτός από το αυτονόητο της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Του δίνει την ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη φάση ως ισχυρός.

Η αλήθεια είναι ότι σε ότι αφορά τις συμμετοχές του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Άρης συνήθως δεν είχε πρόβλημα στα δύσκολα. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που έκανε την υπέρβαση. Πιο συχνά, αναλογικά πάντα, θα έλεγε κανείς ότι την «πάτησε» στα εύκολα.

Γι΄ αυτό ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκε ο Άρης απέναντι στη Γκόμελ. Με τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δυο αντιπάλους να είναι μεγάλη αλλά την ομάδα του Μπούργος να δείχνει από το πρώτο παιχνίδι ότι αυτή θα προκριθεί.

Ενόψει του αγώνα στο Ισραήλ, ο Άρης φαίνεται ότι θα είναι έτοιμος. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα «βγάζει» αυτοπεποίθηση, η οποία μεταφέρεται και στους οπαδούς της. Άπαντες στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πόσο θα βοηθήσει – οικονομικά, αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά- μια πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε ότι αφορά το σύστημα, αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το να δούμε ένα 4-2-3-1, αυτό, όμως, είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες. Το σημαντικό είναι ότι λίγες μέρες πριν από το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι, ο Άρης φαίνεται ότι «πατάει» στο έδαφος και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι θα αντιμετωπίσει.

Η ομάδα έχει περίσσευμα ποιότητας – χρειάζεται οπωσδήποτε ένα εξάρι «τύπου» Σιώπη- και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενόψει των αγώνων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κυρίως, γιατί φαίνεται ότι πηγαίνει να αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς με τη σωστή νοοτροπία…

ΥΓ. Τα πρώτα δείγματα γραφής του Γκρέι είναι εξαιρετικά. Για την ακρίβεια, είναι αυτό που περιμέναμε. Όχι τόσο για τα τέσσερα γκολ που σημείωσε αλλά, κυρίως, για τον τρόπο που κινείται μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ