Στο μυαλό του Κορμπεράν…

Στο μυαλό του Κορμπεράν…

Βρίσκεται το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό για αρκετό καιρό…

Σίγουρος, ξεκάθαρος, αποφασισμένος και χωρίς άγχος. Αυτό το πρόσωπο έβγαλε ο Κάρλος Κορμπεράν, τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, όσο και στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε για το κρίσιμο παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο 39χρονος τεχνικός έδειξε ότι έχει επίγνωση της δύσκολης δουλειάς που έχει μπροστά του και το σημαντικότερο, αν και βρίσκεται λίγα 24ώρα στην ομάδα, ξέρει σε ποιον πάγκο κάθεται.

Ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος γιατί δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Πίεση υπάρχει ακόμα και αν κατακτήσει πρωτάθλημα μόνο με νίκες. Έτσι είναι το dna της ομάδας και ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Είναι τιμή να είμαι εδώ, ξεκίνησα πριν από χρόνια την καριέρα μου και ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη, μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε νοοτροπία νικητή και γι’ αυτό κάθομαι εδώ», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού, δείχνοντας – για να το πω λαϊκά και απλά – ότι «ξέρει που έχει έρθει». Και αυτό για μένα είναι σημαντικό, γιατί έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίες.

Θα σταθώ επίσης και σε ένα άλλο κομμάτι των δηλώσεων του. Σε αυτό που μίλησε για τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και κακά τα ψέματα ενδιαφέρει και τον κόσμο της ομάδας. «Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία, να κερδίσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε», είπε ο Κορμπεράν.

Στο μυαλό του νέου τεχνικού των «ερυθρόλευκων» είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν άπαντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού και που δεν έπαιζε η ομάδα για μεγάλο χρονικό σημείο της περσινής περιόδου και στα δύο ματς με την Μακάμπι. Ήταν το κομμάτι που «πλήρωσε» εν τέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και καλείται ο Κορμπεράν να βελτιώσει. Το ξέρει, το γνωρίζει, θα το δουλέψει και πιστεύω ότι θα το αλλάξει.

Πρέπει ο Ολυμπιακός να μπαίνει στο γήπεδο και να «πνίγει» τον αντίπαλο. Να δημιουργεί ευκαιρίες και να φεύγει ο κόσμος γεμάτος από το γήπεδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα χειροκροτήσει την ομάδα ακόμα και αν δεν κερδίσει. Αρκεί να δει προσπάθεια, να δει ότι οι παίκτες έκαναν ότι μπορούσαν.

Και επειδή είχε ανοίξει κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε η Χάντερσφιλντ στην περσινή σεζόν (παιχνίδι αντεπιθέσεων) ο Κορμπεράν είπε το λογικό: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και προσεγγίζει διαφορετικά, γιατί οι προσδοκίες είναι διαφορετικές». Τελεία και παύλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ