Δεν είναι μόνο η κόκκινη: Φάουλ στον Μπρινιόλι στη φάση του 1-0 (vid)

Δεν είναι μόνο η κόκκινη: Φάουλ στον Μπρινιόλι στη φάση του 1-0 (vid)

Ο Γάλλος διαιτητής, Ρούντι Μπουκέ, έκλεισε τα μάτια και σε άλλη κομβική φάση του αγώνα χθες στην Πράγα, Λίγα λεπτά μετά την αποβολή... φάντασμα στον Παλάσιος.

Οδοστρωτήρας ο Ρούντι Μπουκέ. Ο Γάλλος διαιτητής που χθες τα έκανε… μαντάρα στην Πράγα με «θύμα» τον Παναθηναϊκό. Τον… εκτέλεσε με την αποβολή του Παλάσιος, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον για όλους τους διαιτητές. Να τη δείχνουν τη φάση στα σεμινάρια και να τους λένε τι δεν πρέπει να κάνουν.

Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στη φάση. Αλλά προφανώς και ο Παλάσιος δεν ζητάει κάτι τέτοιο, ούτε πέφτει για να το εκβιάσει! Είναι μια άκρως ποδοσφαιρική φάση, που γίνεται δεκάδες φορές μέσα σε ένα ματς. Ο αμυντικός κάνει τάκλιν, βρίσκει την μπάλα και ο επιθετικός με τη φόρα που έχει πέφτει στο έδαφος. Τελεία, παύλα και συνεχίζεται κανονικά ο αγώνας.

Ο Μπουκέ είχε δείξει τις προθέσεις του από το πρώτο δευτερόλεπτο, αφήνοντας τους Τσέχους να… βαράνε στο ψαχνό, δεν έδειχνε κάρτες με αποκορύφωμα δύο αγκωνιές σε Αϊτόρ και Γκάνεα και με την πρώτη ευκαιρία άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής.

Διαβάστε επίσης: «Διαιτησία επιπέδου τοπικού πρωταθλήματος – Ντροπή»

Στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Μπουκέ είναι persona non grata για πολλούς συλλόγους και υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Εμπαπέ, που έχουν αναρωτηθεί με ποια κριτήρια σφυρίζει σε πολλές περιπτώσεις.

Εκεί που έδειξε πάντως ο Γάλλος πως έχει χάσει κάθε έλεγχο είναι στη φάση της αποβολής της Σλάβια. Αρχικά δείχνει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των Τσέχων και όταν του… την πέφτουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αλλάζει την απόφασή του και τον αποβάλλει. Χωρίς VAR σπάνια αλλάζει απόφαση. Αλλά ο Μπουκέ έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση.

Είναι κι ακόμα μία κομβική φάση στο ματς, αυτή του πρώτου γκολ, που δεν σήκωσε συζήτηση αλλά αν τη δούμε πιο προσεκτικά θα αντιληφθούμε πως και εδώ ο Γάλλος έχει κλείσει τα μάτια σε φάουλ πάνω στον Μπρινιόλι. Στη φάση διαρκείας του 47ου λεπτού από την οποία προήλθε το 1-0 υπέρ της Σλάβια, παίκτης των Τσέχων έχει επαφή με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού μέσα στη μικρή του περιοχή. Εμποδίζοντάς τον να διώξει την μπάλα όπως εκείνος θέλει.

Με αποτέλεσμα η φάση να μείνει «ζωντανή» και δευτερόλεπτα μετά να έρθει το 1-0. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν το αντιλήφθηκαν εκείνη την ώρα, εκτός του Μπρινιόλι φυσικά που σήκωσε τα χέρια και διαμαρτυρήθηκε όταν ολοκληρώθηκε η φάση. Αλλά ο Γάλλος διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, χαρίζοντας το προβάδισμα στη Σλάβια σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το ματς.

Δείτε τη φάση:

Το φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρο, ο διαιτητής είναι μπροστά, αλλά δεν δίνει τίποτα. Όπως ήταν μπροστά και σε ένα σωρό ακόμα φάσεις στις οποίες αδίκησε τον Παναθηναϊκό, κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια.

Πρόκειται για μια διαιτησία που όμοιά της δύσκολα βρίσκεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και που στερεί από τον Παναθηναϊκό τις περισσότερες από τις ελπίδες του για πρόκριση στα Playoffs του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ