Μπορεί την ανατροπή αν είναι Άρης

Μπορεί την ανατροπή αν είναι Άρης

Όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του Μπούργος στο πρώτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τρίτο προκριματικό του Europa Conference League, όμως, μπορεί να τα καταφέρει, αν παρουσιαστεί σοβαρός στο «καυτό» Κλεάνθης Βικελίδης.

Ήταν από τα παιχνίδια που έδειχνε ότι θα «στραβώσει» από τα πρώτα λεπτά, αυτό στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όχι μόνο για το τελικό σκορ της ήττας, το 2-0, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν δεν βρισκόταν σε τόσο καλή μέρα ο Κουέστα, αλλά κυρίως για την εικόνα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν θύμιζε σε τίποτα μια ομάδα που πάλευε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League να βρεθεί στα πλέι οφ. Ήταν ασύνδετος ο Άρης, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν «πατούσε» καλά στο χορτάρι, ενώ είχε πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης: Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Μπουκέ-το στα μούτρα των «πρασίνων»

Αυτό ήταν και το μεγάλο «αγκάθι» για την ομάδα του Μπούργος στο χθεσινό παιχνίδι. Ότι οι γηπεδούχοι κατάφερναν να φτάσουν με ευκολία στη μεγάλη του περιοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο τεχνικός του Άρη άλλαξε σύστημα και παράταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, κυρίως για να αποτρέψει, αυτό, που τελικά έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

Να βρίσκουν, δηλαδή, τόσο εύκολα χώρους οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ προς την εστία της ομάδας του. Ο Άρης γνώρισε ήττα με 2-0, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη του τον τερματοφύλακα του. Αυτό και μόνο δείχνει, πόσο κακή ήταν η εμφάνιση του, στο μεγαλύτερο μέρος του 90λέπτου.

Κοντά, βέβαια, στην άσχημη παρουσία του Άρη, ήρθε και ο τραγικός διαιτητής, που το είχε σε κακό να βγάλει κάρτα σε παίκτη των γηπεδούχων. Δεν υπήρχε περίπτωση με έναν ρέφερι που εφάρμοζε τους κανόνες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ να τελείωνε το παιχνίδι με 10 παίκτες. Δεν αποτελεί, φυσικά, δικαιολογία, είναι, όμως, η αλήθεια και πρέπει να αναφερθεί.

Το πόσο «στραβά» πήγαν όλα για τον Άρη, φάνηκε και στη φάση του πέμπτου λεπτού των καθυστερήσεων. Σε έναν «μαγικό» συνδυασμό, με τους παίκτες του Άρη να κρύβουν την μπάλα και τελικό αποδέκτη τον Καμάτσο που αστόχησε από τα δυο μέτρα σε κενή εστία.

Πολύ διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, σίγουρα αν ο Άρης σκόραρε στη συγκεκριμένη φάση, έστω και αν δεν μετράει, πλέον, το εκτός έδρας γκολ. Οι κιτρινόμαυροι μπορούν να τα καταφέρουν στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης στο δεύτερο ματς και να πάρουν την πρόκριση. Δύσκολο είναι, αλλά μπορούν. Αρκεί να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Αρκεί να είναι… Άρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ