Το τέλος του πρώτου αγώνα, οδηγός για την Μπρατισλάβα

Το τέλος του πρώτου αγώνα, οδηγός για την Μπρατισλάβα

Ο Ολυμπιακός στον δεύτερο καλοκαιρινό «τελικό», πρέπει να παρουσιαστεί αποφασιστικός και με μάτι που να γυαλίζει.

Στον πρώτο καλοκαιρινό «τελικό», ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τη Μακάμπι, όχι μόνο δεν προκρίθηκε, αλλά γνώρισε και μια από τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποχώρησε, ο Κάρλος Κορμπεράν ήρθε. Μια αλλαγή αναμενόμενη, γιατί όταν γράφει το ταμπλό στο Καραϊσκάκη 0-4, δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην θέση του ο προπονητής. Ακόμα και αν λεγόταν Κλοπ ή Γκουαρντιόλα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάρκο Σίλβα «έδεσε»… κόμπο τον Κλοπ και ετοιμάζεται για τους επόμενους (pics, vids)

Ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε τρεις μέρες και κάθισε στον πάγκο στο πρώτο ματς με την Σλόβαν. Προσπάθησε να περάσει δικά του στοιχεία στην ομάδα, αλλά μαγικό ραβδί δεν κρατά. Είδαμε ωστόσο, κυρίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό με διάθεση για καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο καλό του διάστημα και τα πράγματα στην πορεία στράβωσαν και έγιναν χειρότερα όταν οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν. Σε σημείο μάλιστα, που δεν απειλούσαν και φαινόταν ότι αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν το να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Το θετικό ότι με την είσοδο των Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Γκάρι Ροντρίγκεζ η ομάδα αντέδρασε, έβγαλε χαρακτήρα, πίεσε και ισοφάρισε. Το τελικό 1-1 φυσικά δεν είναι σκορ για να πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, αλλά αν το δούμε με ψυχρή λογική είναι σαφώς καλύτερο από μια δεύτερη στη σειρά εντός έδρας ήττα.

Και για το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν οι Σλοβάκοι. Γιατί και αυτοί για να προκριθούν πρέπει να σκοράρουν. Αν είχαν κρατήσει το 1-0 στο Καραϊσκάκη θα έπαιζαν διαφορετικά, αφού θα τους έκανε και η ισοπαλία…

Την Πέμπτη το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν το δεύτερό τους «τελικό». ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουν και να προκριθούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Και για μένα το τέλος του πρώτου αγώνα, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη μάχη της Μπρατισλάβας.

Θυμηθείτε την πίεση που άσκησαν οι Πειραιώτες και τον τρόπο με τον οποίο πάλεψαν για την ισοφάριση. Το κατάφεραν και μπόρεσαν να ξεπεράσουν και το ψυχολογικό κομμάτι. Γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακός και φλερτάρεις με δεύτερη στη σειρά εντός έδρας ήττα, ξέρεις ότι το κλίμα γίνεται ασήκωτο. Έτσι είναι αυτή η ομάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο χρόνια και αν περάσουν.

Υ.Γ. Δεν είμαι προπονητής, ούτε κάνω τον προπονητή. Άλλωστε, και το football manager το έχω σταματήσει χρόνια. Νομίζω όμως ότι ο Ελ Αραμπί θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Γιατί είναι ο παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι παίρνει γκολ από τα σέντερ φορ και τον Σισέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ