Εγκληματική οργάνωση : Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια…

Εγκληματική οργάνωση : Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια…

Τελικά στην ποδοσφαιρική Ελλάδα μόνον οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και κυρίως οι πιο επιτυχημένοι βρίσκονται με εντυπωσιακή συνέπεια, είναι αλήθεια, στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Στη νεότερη ιστορία των ερυθρόλευκων σε τέτοια θέση είχε βρεθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης για τον οποίο είχαν ειπωθεί και γραφεί χίλια δύο πράγματα, καθώς είναι γεγονός ότι οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού είχαν άμεση πρόσβαση στα μίντια και μπορούσαν να προκαλούν «μεγάλο ντόρο» για οποιοδήποτε θέμα. Για τις κατηγορίες που υποτίθεται είχε αντιμετωπίσει ο Κόκκαλης θεωρούμε περιττό να αναφερθούμε γιατί ποτέ δεν έφτασαν ενώπιον της πραγματικής δικαιοσύνης και δεν αντιμετώπισε τον κίνδυνο κάποιας ποινής.

Τώρα μας προέκυψε η υπόθεση με τον Μαρινάκη και φυσικά το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να μείνει για αρκετές μέρες στην επικαιρότητα, αν και επί της ουσίας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει απαλλαχθεί από τις περισσότερες κατηγορίες και έχει να αντιμετωπίσει ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα, για τα οποία είναι προφανές ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ακροαματική διαδικασία.

Οι πιο παλιές γενιές των οπαδών του Ολυμπιακού έχουν μάθει να διαχειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις αφού μετά τον Κοσκωτά (εντελώς διαφορετική η δική του περίπτωση) η ομάδα είχε περιέλθει στα πέτρινα χρόνια της ιστορίας της, μέχρι να την αναλάβουν ο Κόκκαλης και στη συνέχεια ο Μαρινάκης και να την οδηγήσουν σε συνεχόμενους τίτλους και καταξίωση σε όλους τους τομείς.  Η διαχρονική απορία που μένει στον κόσμο των ερυθρόλευκων είναι αν στις άλλες ομάδες ηγούνται «άγιοι», παρά το γεγονός πως σε ότι αφορά το εταιρικό τους κομμάτι έχουν οδηγηθεί οι περισσότερες από αυτές στη χρεοκοπία, κοινώς έχουν βαρέσει κανόνι…

Οι πιο έμπειροι παράγοντες του Ολυμπιακού ασπάζονταν συχνά πυκνά την έκφραση «μαθημένα τα βουνά στα χιόνια». Οι περισσότεροι δε από αυτούς προτιμούν τις δύσκολες καταστάσεις, θεωρώντας ότι σε αυτές ο σύλλογος μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, καθώς  επιτυγχάνεται και μάλιστα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η συσπείρωση των οπαδών και μετά όλα τα άλλα γίνονται πολύ πιο απλά.

Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι πράγματι ο Ολυμπιακός αρέσκεται στα δύσκολα και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αφού είναι γεγονός ότι το ξεκίνημά της δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών.

Τώρα πια υπάρχει η «αφορμή» για τον «κόκκινο συναγερμό» και ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει αντίδραση, άσχετα αν στην Πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι όλη αυτή η υπόθεση δεν θα επηρεάσει το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.  Το μόνο βέβαιο είναι ότι άπαντες που φοράνε τα ερυθρόλευκα και δουλεύουν ή υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα βρίσκονται πλέον σε κατάσταση επιφυλακής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ