Συνεχίζει μόνο αυτός που το κάνει κάθε χρόνο…

Συνεχίζει μόνο αυτός που το κάνει κάθε χρόνο…

Θλιβερός απολογισμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο με ομάδες που πιάστηκαν αδιάβαστες και απροετοίμαστες...

Ήταν ακόμα μία μεγάλη Πέμπτη των Παθών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τις τέσσερις ομάδες που μπήκαν στα προκριματικά για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζει μόνο μία, ο Ολυμπιακός. Οι υπόλοιπες τρεις αποκλείστηκαν και θα περιοριστούν στην αγωνιστική δραστηριότητα εντός των ελληνικών συνόρων. Η κατάσταση αυτή είναι προβληματική και αποτυπώνει η κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως και να το δούμε, όταν συνεχίζει μόνο ένας πριν πιάσει ο Δεκαπενταύγουστος συνιστά μεγάλη αποτυχία. Είμαστε στη 16η θέση της ειδικής κατάταξης UEFA και η μόνη που συνεχίζουμε με μία ομάδα μέχρι και την 22η θέση. Αντικειμενικά μιλώντας, οι ομάδες μας πήγαν αδιάβαστος και απροετοίμαστες στις μάχες για τα προκριματικά.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τι περιμένει από τους ομίλους – Τα γκρουπ δυναμικότητας σε Europa και Conference League

Ο ΠΑΟΚ με νέους παίκτες, χωρίς ιδιαίτερο βιογραφικό, έπαιξε με την κατώτερη του Λέφσκι και αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση. Ο Άρης το πάλεψε περισσότερο από όλους.

Ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που πέτυχε νίκες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι σε δώδεκα αγώνες σημειώσαμε μόλις τρεις νίκες. Αυτές του Άρη κόντρα στην Γκομελ κι αυτή κόντρα στην Μακάμπι. Απέναντι στους ισραηλινούς που γενικά αποδεικνύονται οι κακοί μας δαίμονες, η ομάδα του Μπρούγος το πάλεψε και αποκλείστηκε από τραγικό λάθος στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα διαιτητικών αποφάσεων αλλά και της δικής του ολιγωρίας να κάνει μεταγραφές. Του ήταν αναγκαίες όχι απλά για να ενισχυθεί αλλά για να καλύψει χτυπητά κενά που είχαν δημιουργηθεί από αποχωρήσεις. Ειναι σωστή η διαπίστωση ότι οι πράσινοι εμφανίστηκαν κατά πολύ βελτιωμένοι στη ρεβάνς με την Σλάβια. Για περίπου 60 λεπτά πάτησαν τους Τσέχους στη Λεωφόρο παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Ο δε Μαγκνουσον έδειξε ότι είναι παίκτης που θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας του. Όταν όμως φυσιολογικά ήρθε η κούραση και άρχισαν να γίνονται οι αλλαγές η ομάδα αντί να βελτιωθεί έπεφτε κατακόρυφα στην απόδοση της. Η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών στον πάγκο στοίχισε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει θα χρειαστεί να βελτιωθεί κατακόρυφα για να έχει αξιόλογη πορεία τους ομίλους. Η πρόκριση απέναντι στους Σλοβάκους δίνει την ευκαιρία στον Κορμπεραν να δουλέψει και στη φυσική κατάσταση. Οι δυνάμεις φάνηκε να εγκαταλείπουν τους παίκτες του μετά το 70ο λεπτό. Η εικόνα των ερυθρολεύκων από το σημείο εκείνο και μετά ήταν αποκαρδιωτική.

Τα λάθη στην άμυνα που στοίχισαν δύο γκολ από στημένες φάσεις δεν επιτρέπονται σε ομάδα με υψηλούς στόχους. στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες του. Με την επιστροφή τους αλλά και τους παίκτες που θα έρθουν με μεταγραφή, ο Ισπανός τεχνικός τα έχει τα περιθώρια να μεταμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα του.

Η αγωνιστική μεταμόρφωση είναι ζητούμενο στον Ολυμπιακό. Η ευκαιρία για μία καλή παρουσία στην Ευρώπη είναι μπροστά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να ασχοληθούν με την προοπτική που ανοίγεται για μία ισχυρή ευρωπαϊκή καταγραφή. Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες… απαλλαγμένες χωρίς τη θέλησή τους από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν ασχοληθούν μόνο με το πρωτάθλημα και να λογαριάζουν ως σύμμαχο τους την κόπωση του Ολυμπιακού από τα απανωτά παιχνίδια μήπως και τον προλάβουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ