Εσύ θυμάσαι ποιος ήταν ο μοναδικός παίκτης από τις ΗΠΑ που έπαιξε στον Ολυμπιακό πριν τον Ντε Λα Φουέντε; (Vids)

Εσύ θυμάσαι ποιος ήταν ο μοναδικός παίκτης από τις ΗΠΑ που έπαιξε στον Ολυμπιακό πριν τον Ντε Λα Φουέντε; (Vids)

Ο Ντε Λα Φουέντε έρχεται στον Ολυμπιακό για να ενισχύσει το σύνολο του Κορμπεράν και γίνεται ο δεύτερος Αμερικάνος παίκτης που θα φορέσει τα ερυθρόλευκα

Ο Ολυμπιακός έχει φέρει στην Ελλάδα για τις υπογραφές τον Ντε Λα Φουέντε, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική προσθήκη στο ρόστερ του και να βρει λύσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η άφιξη του 22χρονου φέρνει στην επιφάνεια ένα… ιδιαίτερο στατιστικό για τους «ερυθρόλευκους» καθώς θα αποτελέσει τον δεύτερο Αμερικανό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Όταν δίνεις την ψυχή σου, θα ανταμειφθείς

Ο πρώτος ήρθε τη σεζόν 2004-2005 επί Μπάγεβιτς και άκουγε στο όνομα, Πίτερ Φιλιππάκος. Η προετοιμασία της ομάδας τη σεζόν εκείνη είχε και την παρουσία του 21χρονου τότε μέσου αλλά στάθηκε εξαιρετικά άτυχος καθώς τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει η σεζόν και αναγκάστηκε να μπει στο χειρουργείο και να μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2005 έπαιξε για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα» στην ήττα με 1-0 από τον Ηρακλή για το κύπελλο Ελλάδας, ενώ συνολικά πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις έξι φορές καθώς ο Τροντ Σόλιντ που είχε κάτσει πλέον στον πάγκο των «πειραιωτών» δεν έδειξε να τον εμπιστεύεται.

Στην Ελλάδα τότε ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί με τον Φιλιππάκο με τον τύπο της εποχής να τον παρομοιάζει με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο προβλέποντας μια σπουδαία καριέρα κάτι το οποίο τελικά δε συνέβη ποτέ.

Στην Ελλάδα δεν ήρθε πρώτη φορά καθώς μια χρονιά πριν την ενσωμάτωση του στον Ολυμπιακό, είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, τον Δεκέμβριο του 2003.

Ωστόσο, υπάρχει μια γκεστ εμφάνιση ενός άλλου Αμερικανού, του Μαρσέλο Μπαλμπόα ο οποίος… πέρασε και δεν ακούμπησε.

Συγκεκριμένα, είχε παίξει με τον Ολυμπιακό σε ένα φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, στο εμπόλεμο τότε Βελιγράδι, έτσι ώστε να δοκιμαστεί και να αποφασιστεί αν κάνει για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας των «ερυθρόλευκων.

Όμως δεν κατάφερε να περάσει το τεστ και έτσι αυτή ήταν η μοναδική του παρουσία με τα χρώματα των πειραιωτών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ