Με τον Μπερνάρντ… φωνάζει ότι πάει για πρωτάθλημα

Με τον Μπερνάρντ… φωνάζει ότι πάει για πρωτάθλημα

Δεν το λέει στα λόγια, αλλά το διατυμπανίζει με τις πράξεις. Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος πια να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό και κινήσεις σαν αυτή του Μπερνάρντ το επιβεβαιώνουν.

Να που βρίσκει τον τρόπο ο Παναθηναϊκός να κρατάει τον κόσμο του ζεστό ακόμα και μετά από μια αγωνιστική αποτυχία. Ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας τους πείραξε όλους, γιατί οι πράσινοι έδειξαν στο γήπεδο ότι μπορούσαν να αφήσουν έξω τους Τσέχους. Πλην όμως, αυτή η δίψα του κόσμου που εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο και η φλόγα που έχει επιστρέψει για τα καλά, δεν σβήνει. Και δεν την αφήνει ο Παναθηναϊκός να σβήσει.

Η… βόμβα με τον Μπερνάρντ, για τον οποίο το «10» σας έχει ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα από την περασμένη Τετάρτη, όταν και αποκαλύψαμε το όνομα του Βραζιλιάνου παιχταρά, είναι η απόδειξη πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην το λέει με το στόμα ότι ο ξεκάθαρος στόχος του είναι το πρωτάθλημα, αλλά το λέει με τις πράξεις. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είναι μεταγραφή που… φωνάζει πως ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντε Λα Φουέντε, ο Βρουσάι, οι τραυματίες και οι… νίκες του Κορμπεράν

Ένας παίκτης επιπέδου Premier League και Εθνικής Βραζιλίας, που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει φτάσει έως τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014 με τη σελεσάο, θα αποτελέσει – αν όλα πάνε καλά και κλείσει στον Παναθηναϊκό, όπως συνηγορούν όλα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή – τη μεταγραφή της χρονιάς στη χώρα μας. Και για τους πράσινους; Τη μεταγραφή της δεκαετίας.

Ο Γιοβάνοβιτς πρόσφατα είπε πως δεν του αρέσουν τα… ράφια, πως δεν υπάρχει πάνω, κάτω ή μεσαία ράφι στις μεταγραφές. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι απλά από το πολύ υψηλό ράφι, αλλά τρυπάει το ταβάνι για κάθε ελληνική ομάδα. Ποδοσφαιριστής που έχει κάνει μεταγραφή 25 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει παίξει ΒΑΣΙΚΟΣ στην Premier League με την Έβερτον και που είναι στα 29 του χρόνια και έχει ακόμα τη δίψα και το κίνητρο για ποδόσφαιρο. Τι άλλο να ζητήσεις;

Μια κίνηση που αλλάζει και τις ισορροπίες όσον αφορά το πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες μέρες. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί σε αυτό με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, τον οποίο για να τον πείσει έπρεπε να του κάνει μια πρόταση τόσο δελεαστική που πρέπει να γυρίσουμε σε εποχές πολυμετοχικότητας προκειμένου να βρούμε ανάλογη. Άλλωστε αν δεν του έδινε τα χρήματα που του έχει προτείνει, δεν θα έμπαινε καν σε κουβέντα ο Μπερνάρντ, που έχει υπογράψει πολύ μεγάλα συμβόλαια στην καριέρα του.

Με την έλευση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, με την είσοδο του Βέρμπιτς και με Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός θα έχει πέντε ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά που μπορούν να τρομοκρατήσουν οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Τι απομένει; Αρχικά να τελειώσει το θέμα του Μπερνάρντ (το «10» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για όλα όσα αφορούν την κίνηση που έχει φέρει ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο) και στη συνέχεια να αποκτηθεί ένας ακόμα μέσος ώστε να έχει γεμάτο «οπλοστάσιο» ο Γιοβάνοβιτς όσον αφορά την αρχική του ενδεκάδα.

Δεδομένα θα έρθει ένας ακόμα επιθετικός, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Καρλίτος, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Σε δεύτερη μοίρα όλα αυτά, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δουλεύει μια μεταγραφή σαν αυτή του σπουδαίου Μπερνάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ