Ο Γιοβάνοβιτς έχει δει τον Μπερνάρντ να… οργιάζει ως «δεκάρι» και τον θέλει για εκεί

Ο Γιοβάνοβιτς έχει δει τον Μπερνάρντ να… οργιάζει ως «δεκάρι» και τον θέλει για εκεί

Στα άκρα υπάρχουν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Βέρμπιτς. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρνει τον Μπερνάρντ για τον άξονα και περιμένει απ' αυτόν όλα όσα έχει δει στο παρελθόν να κάνει απ' αυτή τη θέση.

Η καριέρα του Μπερνάρντ, που είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τον Παναθηναϊκό, είναι φανταχτερή. Έχει λεφτά, δόξα, μεγάλες ομάδες, τίτλους, συμμετοχή στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, έχει Εθνική Βραζιλίας και Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει και άσχημες στιγμές. Όπως εκείνο το βράδυ της «εφτάρας» από τη Γερμανία, το βράδυ που ο Μπερνάρντ έπαιρνε το χρίσμα ως ο αντικαταστάτης του τραυματία Νεϊμάρ στην ενδεκάδα της «σελεσάο». Το βράδυ που δεν… ξημέρωσε για μια ολόκληρη χώρα η οποία πονούσε.

«Πονούσε» και ο ίδιος τον πρώτο καιρό στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Η Σαχτάρ τον χρυσοπλήρωσε για να τον πάρει από την Ατλέτικο Μινέιρο και είχε κερδίσει τη μάχη της μεταγραφής από την Πόρτο, που επίσης τον ήθελε εκείνη την εποχή. Σκόρπισαν οι Ουκρανοί 25 εκατομμύρια πάνω στο τραπέζι και τον έκαναν δικό τους. Όμως ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπήρξε σκληρός μαζί του, δεν του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής και από την πρώτη στιγμή τον επέκρινε για την τακτική του συμπεριφορά.

Χρειάστηκε να αποχωρήσει ο Ρουμάνος προπονητής για να αρχίσει ο Μπερνάρντ να απελευθερώνεται και να δείχνει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία τον συνόδευαν από τη Βραζιλία. «Χαρά στα πόδια» ήταν η ατάκα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι όταν είχε μιλήσει πρώτη φορά για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Κι αυτή τη χαρά άρχισε να τη βγάζει όταν ο Λουτσέσκου έφυγε από το Ντόνετσκ.

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτό και του Πάολο Φερνάντες, στο 1,2 εκατ. τον κοστολογεί ο Βόλος

Παίζοντας σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό τότε. Και μεταξύ αυτών και σε θέση «10», εκεί δηλαδή που τον θέλει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Όργια» έκανε ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος της μπάλας αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό. Μικρή σημασία έχει, αλλά επειδή έχει γίνει αρκετή κουβέντα και στα social media σχετικά με τη θέση του Μπερνάρντ, ο ίδιος όταν τον είχαν ρωτήσει τότε, είχε απαντήσει ότι η θέση που του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται είναι πίσω από τον επιθετικό. «Δεκάρι», όπως αρέσει στους περισσότερους – αυτού του είδους – Βραζιλιάνους.

Ο Γιοβάνοβιτς τον έχει δει να αγωνίζεται εκεί και γνωρίζει ποσό καλά πράγματα μπορεί να κάνει παίζοντας πίσω από τον επιθετικό. Τι μπορεί να προσφέρει, πόσο κάθετο ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει και «ταΐζοντας» τους συμπαίκτες του και πηγαίνοντας στο ένας εναντίον ενός. «Μπουκαδόρος» που λέμε.

Δεν το είχε ο Παναθηναϊκός στον άξονά του αυτό, παρά μόνο στα πλάγια με Παλάσιος και Αϊτόρ. Τώρα το αποκτά από έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Ο οποίος βάζει τέλος και στην… γκρίνια που υπήρχε για τις αποχωρήσεις των Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς και Μαουρίσιο και το πώς θα καλύπτονταν τα κενά τους. Ο Βραζιλιάνος παιχταράς… κάνει και για τους τρεις μαζί!

Φυσικά η δυνατότητα του Βραζιλιάνου να παίζει και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής δίνει στον Γιοβάνοβιτς και τον… έξτρα εξτρέμ που ήθελε. Με την έλευση και ενός ακόμα παίκτη για τον άξονα, ο Παναθηναϊκός θα είναι υπερπλήρης από τη μέση και μπροστά. Και πανίσχυρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ