Να βελτιώσει τα θετικά, να εξαφανίσει τα αρνητικά…

Να βελτιώσει τα θετικά, να εξαφανίσει τα αρνητικά…

Αυτό θέλει να κάνει ο Κάρλος Κορμπεράν, για να προκριθεί και πάλι ο Ολυμπιακός

Απ’ όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς, ο Κάρλος Κορμπεράν έπεσε στα βαθιά. Ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια κρίσιμη και πολύ δύσκολη στιγμή. Είχε μόλις τρεις μέρες να προετοιμάσει μια ομάδα που ουσιαστικά δεν ήξερε, για τις αναμετρήσεις με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Αναμετρήσεις, στις οποίες ΕΠΡΕΠΕ οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την πρόκριση.

Το κλίμα άσχημο από τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Μακάμπι. Παίκτες χωρίς ψυχολογία και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλαζαν συνέχεια τα πλάνα του, λόγω τραυματισμών. Εδώ στη Μπρατισλάβα, αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τους Ζινκερνάγκελ και Μπα, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή στην αλλαγή, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τον Τικίνιο…

Διαβάστε επίσης: Record: «Ο Ολυμπιακός παραμένει στο κόλπο για τον Καμπράλ»

Ο Ολυμπιακός έστω και στα πέναλτι προκρίθηκε και εξασφάλισε εκτός από την ευρωπαϊκή του παρουσία σε ομίλους, χρόνο και ηρεμία. Το κλίμα βελτιώθηκε και αρκετοί παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις, ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Λόγω του χειμωνιάτικου Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα που θα παίζει ασταμάτητα. Χωρίς ανάσα. Όταν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου, θα παίζουν μια φορά την εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν να προετοιμαστούν και για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά και για αυτό το γράφω από τα μέσα Αυγούστου.

Ο Κορμπεράν έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε. Αλλά επειδή, όπως προανέφερα, ο Ολυμπιακός θα παίζει ασταμάτητα, ο Ισπανός έχει μπροστά του μία ακόμα αποστολή. Να βάλει τους Πειραιώτες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μια ομάδα επικίνδυνη και έχω… βαρεθεί να το γράφω και να το λέω, ότι εύκολα παιχνίδια Αύγουστο μήνα δεν υπάρχουν.

Ο 39χρονος τεχνικός έχει δουλέψει περισσότερο με τους παίκτες και σίγουρα θα έχει περάσει στοιχεία από αυτά που θέλει να βλέπει στην ομάδα.

Από το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού του Κορμπεράν, δηλαδή από τα δύο παιχνίδια με τη Σλόβαν μπορούμε να κρατήσουμε το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στο Καραϊσκάκη, όπου οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και προσπάθησαν και με κάθετες μπαλιές να απειλήσουν και την αντίδραση της ομάδας, μετά το 0-1 του Γκριν.

Στον επαναληπτικό, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ σε ροή αγώνα και όχι από κάποια στημένη φάση, όπως συνήθιζαν οι «ερυθρόλευκοι». Γκολ με σουτ εκτός περιοχής και γκολ από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όταν ο Μασούρας γύρισε τη μπάλα και ο Αγκιμπού με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Υπάρχει και κάτι που σίγουρα ο Ισπανός τεχνικός θα θέλει να διορθώσει. Αναφέρομαι, στις … παιδικές αντιδράσεις στα δύο γκολ των Σλοβάκων, ειδικά στο πρώτο, με το οποίο έστειλαν τον αγώνα στην παράταση. Περισσότερα, θα μπορέσουμε να πούμε, μετά το ματς στην Κύπρο, όπου ο Ολυμπιακός θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό του. Κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ