Βραδιά αποδείξεων στην Τρίπολη

Βραδιά αποδείξεων στην Τρίπολη

Κομβικό ματς απέναντι στον Αστέρα που μπορεί να μας κάνει σοφότερους…

Στην πιο δύσκολη έδρα της επαρχίας εδώ και χρόνια (στα ίδια επίπεδα με αυτή των Ιωαννίνων για να είμαι δίκαιος) δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός σε μια από τις μοναδικές εβδομάδες που δεν θα έχει ενδιάμεσο ματς.

Μόλις στην δεύτερη αγωνιστική και μετά το 2-0 επί του ΠΑΣ στην πρεμιέρα οι πρωταθλητές καλούνται στην Τρίπολη απέναντι στον ανανεωμένο, και με βλέψεις πλέι – οφ και βάλε, Αστέρα να στείλουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Και πρωτίστως στους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο Ολυμπιακός ψάχνεται εδώ και καιρό και το ίδιο διάστημα φτιάχνεται κάτι καινούργιο. Ο συνδυασμός αυτός όπως γίνεται εύκολα κατανοητός μόνο ευνοϊκός δεν είναι για να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε και βάζει τα ερυθρόλευκα ο Ρέτσος

Ο Ολυμπιακός που μετά το σοκ της Μακάμπι τα κάνει όλα τρέχοντας. Τρέχει για τις καλοκαιρινές προκρίσεις, τρέχει για τις μεταγραφές, τρέχει για να συνηθίσει τις αλλαγές που έφερε ο νέος προπονητής, τρέχει και ο Κορμπεράν για να τα προλάβει όλα και στο τέλος της ημέρας να έχει πετύχει τον βασικό στόχο.

Ο Ισπανός που έχει ήδη πληροφορηθεί για την δυσκολία του αποψινού αγώνα στην Τρίπολη και ξέρει πολύ καλά πως η ομάδα του θα χρειαστεί να κάνει ίσως την καλύτερη ή αν προτιμάτε την πιο ουσιαστική παρουσία της στη φετινή σεζόν.

Είναι μια βραδιά αποδείξεων για τον Ολυμπιακό που αναμένεται να παραταχθεί με φουλ βασικό σχήμα. Ο Κορμπεράν περιμένει πολλά από τα «βαριά του όπλα», τον Χουάνγκ στον άξονα, τον Ελ Αραμπί στην επίθεση, τον Μασούρα στα άκρα. Περιμένει σοβαρότητα στην άμυνα και την διατήρηση του μηδέν πίσω που θα βάλει τις βάσεις για το διπλό.

Ο Ολυμπιακός που θα χρειαστεί να ελέγξει τον ρυθμό και το κυριότερο θαρρώ, να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό που υπάρχει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Βλέπετε η εικόνα της ομάδας έως τώρα έχει δώσει θάρρος στους αντιπάλους του.

Μια παρουσία πρωταθλητή στην Τρίπολη θα στείλει το μήνυμα και στους αντιπάλους του που έχουν την εντύπωση πως φέτος ο Ολυμπιακός θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.
Είναι αλήθεια πως η εικόνα της ομάδα έως τώρα δεν είναι αυτή που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια που «καθάριζε» το πρωτάθλημα με το… καλημέρα. Ούτε καν της περσινής σεζόν που ήταν προβληματική για τον Ολυμπιακό παρά την τεράστια διαφορά που τον βρήκε στην βαθμολογία από τους δευτερότριτους.

Πάνω από όλα όμως το αποψινό ματς είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Κορμπεράν και τους παίκτες του να ανεβάσουν την δική τους ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Και να δείξουν εμπράκτως πως ο Ολυμπιακός επανέρχεται στην κανονικότητα του «κόβοντας» νωρίς-νωρίς την υπέρμετρη αισιοδοξία εις βάρος του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ