Άρης: Η κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο και η έλλειψη στα χαφ

Άρης: Η κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο και η έλλειψη στα χαφ

Οι κιτρινόμαυροι ήταν πολύ καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με την απόκτηση ενός «κόφτη» να είναι επιτακτική και το χαμένο πέναλτι του Γκρέι να είναι η κομβική φάση για την εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος του ΠΑΟΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεν κατάφερε, όμως, να πάρει τη νίκη και αυτό είναι που μετράει.

Οι κιτρινόμαυροι χρειάζονταν τους τρεις βαθμούς, όχι γιατί έπαιζαν με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά γιατί προέρχονταν από «γκέλα» την προηγούμενη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό.

Κομβική φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης είναι το πέναλτι του Γκρέι. Με τον Τζαμαϊκανό επιθετικό να βρίσκεται, έτσι και αλλιώς, σε πολύ άσχημη μέρα, με αποκορύφωμα την πολύ κακή εκτέλεση από τα 11 μέτρα, που έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Θα άλλαζε η ροή του αγώνα αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, καθώς και ο ΠΑΟΚ θα αναγκαζόταν να «ανοιχτεί» και να βγει στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση. Έμεινε για πέμπτο σερί ματς κόντρα στον Άρη χωρίς να σκοράρει και είχε MVP τον τερματοφύλακα του, αυτό, όμως, δεν έχει την παραμικρή σημασία για τους κιτρινόμαυρους, αφού οι ίδιοι δεν κέρδισαν.

Εμφανέστατη και η έλλειψη ενός παίκτη στα χαφ, ενός «κόφτη», ενός εξαριού που θα τρέχει, θα μαρκάρει και κλείνει τρύπες. Στον Άρη θεωρούν ότι αυτός θα είναι ο διεθνής Νιγηριανός μέσος της Στόουκ, Ετέμπο, με τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις. Αυτό είναι κάτι, βέβαια, που θα φανεί στο γήπεδο, αφού πρώτα αποκτηθεί και τυπικά ο ποδοσφαιριστής. Όπως στον αγωνιστικό χώρο έχει φανεί ξεκάθαρα μέχρι στιγμής, ότι τον συγκεκριμένο ρόλο δεν μπορεί να τον αναλάβει ούτε ο Ντιόπ, ούτε ο Νταμπό. Η απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, θα «απελευθερώσει» τους μεσοεπιθετικούς.

Οι περισσότεροι εκ των οποίων, πάντως, δεν «τράβηξαν» στο χθεσινό ντέρμπι. Το ότι ο Άρης κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, είναι αποτέλεσμα περισσότερο της επιλογής του προπονητή των φιλοξενουμένων να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Αν θέλει κανείς να σταθεί σε κάτι θετικό – τηρουμένων των αναλογιών, καθώς χωρίς νίκη θετικό δεν υφίσταται- , αυτό θα ήταν σίγουρα η παρουσία των δυο μπακ. Ο Εμπακατά ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ καλή εμφάνιση από τα αριστερά πραγματοποίησε και ο Μαζικού.

Ο Άρης έχει μπροστά του ένα δύσκολο αλλά και οριακό παιχνίδι με τον Άστέρα Τρίπολης, με τη νίκη να είναι μονόδρομος. Αλλά και μια ακόμα πιο σημαντική απόφαση να πάρει, αυτή της επιλογής του αντικαταστάτη του Μπούργος στην τεχνική ηγεσία. Και είναι υποχρεωμένος να πετύχει και στα δύο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ