Από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», στους «Χαζοχαρούμενους Τρομοκρατημένους»

Από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», στους «Χαζοχαρούμενους Τρομοκρατημένους»

Αναρωτιέμαι τι περισσότερο ή διαφορετικό δείχνει το βίντεο Σαββίδη, από αυτό που όλοι γνωρίζαμε και προκύπτει από την αρχική εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδίκασης της έφεσης για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, διέρρευσε στο διαδίκτυο βίντεο από το εν λόγω παιγνίδι. Αυτό που ήθελε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ και να ληφθεί υπόψιν από τον αθλητικό δικαστή και που η ΑΕΚ δεν ήθελε να προβληθεί.

Και μόνο αυτό το γεγονός, αποδεικνύει ποιος φοβάται την αλήθεια. Όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν έχει πρόβλημα να παρουσιαστούν εικόνες, μαρτυρίες, πάσης φύσεως ντοκουμέντα, γιατί απλά δεν έχει κάτι να κρύψει. Ίσα ίσα μάλιστα, όσα περισσότερα πειστήρια υπάρξουν, τόσο θα ενισχυθούν οι θέσεις του.

Όποιος φοβάται την αλήθεια όμως, επιδιώκει να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού και με διάφορα τεχνάσματα, αποδείξεις που ρίχνουν άπλετο φως σε κάθε σκοτεινή υπόθεση.

Σα να επιστρέφεις σπίτι σου σε… ύποπτη ώρα και το επόμενο πρωί, να σε κλείνει η γυναίκα σου μονότερμα «που ήσουν βρε αχαΐρευτε, σε ποιο κ@λόμπαρο πήγες πάλι και μύριζαν ουίσκι τα ρούχα σου, τι ώρα γύρισες», κι εσύ να απαντάς «μωρό μου, μια πορτοκαλάδα ήπια με κάτι συναδέλφους, 11.30 ήμουν πίσω».

Εκεί λοιπόν σου σκάει το παραμύθι «έλα να δούμε το βίντεο από την είσοδο της πολυκατοικίας, να τσεκάρουμε τι ώρα γύρισες, και αν περπατούσες κανονικά ή τρίκλιζες». Εσείς, που δεν έχετε εικόνα ούτε γνωρίζετε τον Ζαχαρία και την Ευτέρπη, τι καταλαβαίνετε έτσι και ο πρώτος αρχίσει να σκαρφίζεται δικαιολογίες ώστε να μην προβληθεί το βίντεο; Θα έχετε αμφιβολίες για το αν ο Ζαχαρίας λέει αλήθεια ή θα συνεχίσετε να πιστεύετε πως η Ευτέρπη είχε παραισθήσεις;

Σημειώστε μάλιστα πως η ΑΕΚ ήταν αυτή που αποφάσισε να μην αγωνιστεί, οδηγώντας την υπόθεση στα δικαστήρια, μ’ άλλα λόγια, ο Ζαχαρίας ήταν αυτός που επέμενε να τοποθετηθεί κάμερα στην εξώπορτα, για να γλυτώσει από τη γκρίνια της γυναίκας του.

Αφού το κατάφερε η ΑΕΚ, της ξίνιζε ο δικαστής και της μύριζε η προβολή του βίντεο. Προφανώς θα ήταν πιο βολικό αν δίκαζε ο Παραπραστανίτης με τον Γεωργέα και αντί βίντεο, προβαλλόταν εκπομπή από το κανάλι της Βουλής…

Το βίντεο λοιπόν αποτυπώνεται η εικόνα ποδοσφαιριστών και συνοδών της ΑΕΚ να χαζογελάνε όπως και οι στιγμές της αναμονής εξόδου του Κομίνη από τα αποδυτήρια των διαιτητών με ησυχία που παραπέμπει στην προσμονή να ψάλει ο ιερέας το Χριστός Ανέστη, κάτι που καταρρίπτει τα ψεύδη των επίδοξων κατακτητών του χάρτινου πρωταθλήματος, περί τρομοκρατίας.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι το βίντεο έχει και εικαστικές προεκτάσεις, αφού μετά τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» θα μπορούσε να γραφτεί και κάτι σε «Χαζοχαρούμενους Τρομοκρατημένους», με τη διαφορά πως δε θα αποτελούσε ποιητικό σύνθεμα, αλλά σενάριο κωμωδίας

Δεν υπάρχει ήχος βέβαια, αν και προϋπάρχουν οι δηλώσεις Κονέ και Χιμένεθ και να υπήρχε όμως αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να ανατρέψει. Μήπως θα μετέτρεπε να γέλια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ σε κραυγές τρόμου ή την εικόνα έξω από τα αποδυτήρια σε βομβαρδισμένο τοπίο; Φαίνεται καθαρά πως ο Κομίνης σφυρίζει, εκτός κι αν αυτό που κρατά στο στόμα του είναι γλειφιτζούρι.

Θα μπορούσε να το ισχυριστεί η επίδοξη χάρτινη, πόσο δε όταν υποστήριξε πως ο Κομίνης σφύριξε για να καλέσει τον Λυσσάνδρου στα αποδυτήρια! Πάλι καλά που δεν παρουσίασε τον διαιτητή ως τροχονόμο, που σφυρίζει από συνήθεια. Για κακή τύχη της όμως, το σφύριγμα, προκαλεί την έκρηξη του Δημητριάδη, που μαρτυρά και την αιτία του σφυρίγματος. Είδατε πόσο χρήσιμες είναι οι εικόνες, τελικά;

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε κι ένα βίντεο με τον πηχυαίο τίτλο «η επίθεση Σαββίδη στον Κομίνη μέσα στα αποδυτήρια». Σύμφωνα με αυτό, ο Κομίνης κατευθύνεται ήρεμος κι ωραίος στα αποδυτήρια, με την ίδια άνεση που βολτάρει με την οικογένεια την κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας.

Αφού εισέρχεται στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του, εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης που κατευθύνεται προς την είσοδο κι εκεί η τελετή λαμβάνει τέλος. Να εικάσω από τη γλώσσα του σώματος πως του έσυρε τα εξ αμάξης, αναρωτιέμαι πάντως τι περισσότερο ή διαφορετικό δείχνει από αυτό που όλοι γνωρίζαμε και προκύπτει από την αρχική εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Αμφισβητήθηκε από τον ΠΑΟΚ πως ο Σαββίδης έκανε μπούκα, ακόμα και σε χώρο που απαγορευόταν να εισέλθει; Αμφισβητήθηκε από τον ΠΑΟΚ πως ο Σαββίδης, ήταν σε έξαλλη κατάσταση; Γι αυτό τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, δε μας έκανε σοφότερους το συγκεκριμένο βίντεο, ούτε φανέρωσε κάτι που αγνοούσαμε…

Στο κάτω κάτω, η εικόνα είναι λιγότερο ακραία από την αντίστοιχη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που όρμησαν σε βοηθό και διαιτητή, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν γνώμη, τι νομίζουν πως πετυχαίνουν οι εμπνευστές της διαρροής;

Στην καλύτερη να καταφέρουν την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ίσως είναι το ιδανικό άλλοθι, βάσει των συνηθειών τους…

Το πρώτο βίντεο που δείχνει εικόνες χαζοχαρούμενων τρομοκρατημένων, τον Κομίνη να σφυρίζει και τον Δημητριάδη να χτυπιέται σα φραπές στο άκουσμα του ήχου, καταρρίπτει με τον πιο εμφατικό τρόπο, τα σενάρια που κατασκεύασε η ΑΕΚ για να καλύψει τον πραγματικό της φόβο που ήταν να παίξει ποδόσφαιρο.

Ας πρόσεχε, τώρα είναι αργά για δάκρυα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ