Η κατάσταση γυρίζει, αρκεί…

Η κατάσταση γυρίζει, αρκεί…

Ο Μίτσελ να στηριχθεί, να κριθεί στο τέλος και αυτός να αξιοποιήσει το ρόστερ και να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Θα το ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής. Καμία σεζόν δεν τελειώνει την 5η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να γυρίσει το -7 στο πρωτάθλημα και να καλύψει το χαμένο έδαφος και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλά και να μην τα καταφέρει και εν τέλει, να πληρώσει αυτό το άσχημο ξεκίνημα, ο κόσμος θα δείξει κατανόηση, θα σταθεί δίπλα στην ομάδα, αρκεί να δει αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Ατάκα «φωτιά» του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League: «Είναι και ο Μπένετ στην παράγκα;»

Οι φίλοι των πρωταθλητών γουστάρουν να βλέπουν παίκτες που να παλεύουν και όχι να κοιτούν τους αντιπάλους. Να βλέπει την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, να πιέζει και να «πνίγει» τον αντίπαλο και να δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Όχι όταν προηγούνται στο σκορ, να κάθονται πίσω για να κρατήσουν το 1-0, αντί να προσπαθούν για δεύτερο και για τρίτο γκολ.

Κάτι που δυστυχώς, στο ξεκίνημα της σεζόν δεν το βλέπουν. Δεν το είδε και η διοίκηση και προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Κάρλος Κορμπεράν. Έναν προπονητή που μπορεί μελλοντικά να κάνει… παπάδες, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν πολλά, η διαχείριση σε κάποια ματς (όπως αυτό με τη Ναντ) ήταν τραγική και μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος του πάγκου.

Το θέμα μας φυσικά είναι η επόμενη μέρα. Έγραψα προηγουμένως, ότι η σεζόν δεν τελειώνει μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυναμική και την ποιότητα να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο εκλεκτός είναι γνωστός. Ο Μίτσελ θα μπει σε αυτή την μικρή λίστα με τους ξένους προπονητές που επέστρεψαν στο λιμάνι. Μέχρι χθες σε αυτήν υπήρχαν ο Λίμπρεχτς, ο Μπάγεβιτς και ο Βαλβέρδε.

Τον 59χρονο τεχνικό, τον ξέρουμε και μας ξέρει. Δεν κάθισε μικρό χρονικό διάστημα στην πρώτη του θητεία. Με τον Μίτσελ ζήσαμε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και στο μεγαλύτερό του διάστημα, είδαμε και καλό ποδόσφαιρο. Είχε φυσικά και άσχημες στιγμές και για αυτό άλλωστε απομακρύνθηκε. Αν λειτουργούσαν όλα στην εντέλεια δεν θα είχε απομακρυνθεί μεσούσης της σεζόν. Το ότι μετά τον Ολυμπιακό δεν πέτυχε κάπου, δεν μου λέει κάτι. Με την λογική αυτή και ο Βαλβέρδε μετά τη Βιγιαρεάλ (η επόμενη ομάδα μετά το πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό) θα έπρεπε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ταραγόνα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα κάνει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ πρέπει να στηριχθεί, να κριθεί στο τέλος και αυτός να αξιοποιήσει το ρόστερ και να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Μίλησα για τους παίκτες, γιατί στα μονοπάτια που βρέθηκαν να βαδίζουν οι «ερυθρόλευκοι», ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι να «καούν». Ο Ολυμπιακός απέκτησε φέτος ποδοσφαιριστές με τρομερή ποιότητα και το μπάτζετ έχει φτάσει στο… Θεό. Ίλιγγο παθαίνει κάποιος, όταν μπει στο transfermarkt και δει το ποσό δίπλα στον Ολυμπιακό. Αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ! Και θα είναι κρίμα κάποιοι να βγουν άχρηστοι…

Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα σε μια, δύο άσχημες χρονιές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Λάθη θα γίνουν και μπορεί και μαζεμένα. Το θέμα είναι τα αναγνωρίζεις, να τα διορθώνεις και να προχωράς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ