Δεν είναι ο καλύτερος, είναι ο κατάλληλος!

Δεν είναι ο καλύτερος, είναι ο κατάλληλος!

Μίτσελ και… μένουμε πίσω με ομάδες κατώτερες για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα είναι αδιανόητη κατάσταση.

Καλό είναι ορισμένα πράγματα να μπαίνουν από την αρχή στη θέση τους. Ότι ήρθαν στα μέρη μας ο Μαρσέλο και ο Χάμες δεν σημαίνει ότι την άλλη μέρα το πρωί θα έρθουν ο Τούχελ και ο Λοράν Μπλαν.

Να έρθουν δηλαδή σε ομάδα που ήδη έχει αλλάξει δυο προπονητές και χωρίς εξ αντικειμένου τη δυνατότητα να επιλέξουν παίκτες. Φαντάζομαι ότι αυτές οι παραδοχές είναι κοινές σε όσους ξέρουν σε ποια χώρα ζουν και για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε. Ένα δύσκολο σταυρόλεξο είναι ο φετινός Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης: Ατάκα «φωτιά» του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League: «Είναι και ο Μπένετ στην παράγκα;»

Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους. Μπορεί να μην ήταν γνωστοί σε όσους κλήθηκαν στο τηλέφωνο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά κι αυτοί μέσα σε λίγη ώρα φρόντισαν να πληροφορηθούν . Ένα παγκόσμιο χωριό είμαστε. Ερχεται λοιπόν ο Μίτσελ. Μια σημαντική προσωπικότητα του ποδοσφαίρου που την συγκροτούν κυρίως οι επιδόσεις του όταν ήταν παίκτης. Στον Ολυμπιακό καταγράφεται ως ένας από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς. Και πρωταθλήματα και κύπελλο και εντυπωσιακές πορείες στην Ευρώπη.

Εφυγε όταν η ομάδα ήταν ένα βαθμό πίσω στο πρωτάθλημα. Επιστρέφει βρίσκοντας την εφτά βαθμούς πίσω. Για τον Ολυμπιακό είναι δοκιμασμένη λύση. Η ισχυρή του προσωπικότητα του επιτρέπει να μην τρομάζει από τίποτα και να έχει την καλώς εννοούμενη άγνοια κινδύνου. Για να το διατυπώσω παραστατικά, Μίτσελ και μένουμε πίσω με ομάδες κατώτερες για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα είναι αδιανόητη κατάσταση. Όπως δεν φοβόταν κανέναν όταν έπαιζε έτσι είναι και σαν προπονητής.

Όταν λοιπόν έχει να διαχειριστεί αυτό το ρόστερ είναι σίγουρο ότι θα βρει τρόπους να απελευθερώσει τους παίκτες. Θα τους βοηθήσουν να αποβάλλουν την ανασφάλεια και το άγχος Καλά είναι τα συστήματα και οι διατάξεις, η μικροσκοπική ανάλυση των αντιπάλων. Υποθέτω ότι κάποιος θα (του) κάνει αυτή τη δουλειά. Ο Μίτσελ είναι για να δώσει το όραμα να πείσει και να εμπνεύσει. Στη φάση που βρίσκεται τώρα η ομάδα του Ολυμπιακού ο Ισπανός που θα βρει πολλούς ομοεθνείς και ομόγλωσσους στα αποδυτήρια, έχει την ικανότητα να γυρίσει τον τροχό.

Καλύτεροι τεχνικοί από αυτόν υπάρχουν σίγουρα πολλοί. Ο Ολυμπιακός δεν έψαχνε τώρα για τον καλύτερο γενικό αλλά για τον κατάλληλο να ανατρέψει την κατάσταση να διώξει την μιζέρια και να φέρει άνεμο αισιοδοξίας. Όπως και οι παίκτες έτσι και οι προπονητές κρίνονται στο γήπεδο. Ισχύει επίσης ότι οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις επόμενες. Ο Μίτσελ είναι κατάλληλη λύση για να πάρει η ομάδα μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ