Άρης: Ο Ετέμπο θα «ανεβάσει» ακόμα περισσότερο τον Γκαρθία

Άρης: Ο Ετέμπο θα «ανεβάσει» ακόμα περισσότερο τον Γκαρθία

Η είσοδος του Νιγηριανού χαφ στην ενδεκάδα και τα τρεξίματα του, θα απελευθερώσουν τον ταλαντούχο Ισπανό μέσο των κιτρινόμαυρων.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης, έγινε πιο εμφανές, από κάθε άλλο ματς την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πόσο σημαντική είναι η επίδραση του Μάνου Γκαρθία στο παιχνίδι του Άρη. Ο ταλαντούχος Ισπανός μέσος ήταν καταλυτικός για την εξέλιξη του αγώνα.

Όχι μόνο γιατί είναι αυτός που μπορεί να δώσει το απρόβλεπτο και να αλλάξει με μια κίνηση τη ροή του αγώνα, κάτι που περίμενε – και δείχνει να το παίρνει μέχρι στιγμής- ο Άρης από την πιο ακριβή μεταγραφή του. Αλλά και γιατί, ακόμα και χωρίς τη μπάλα στην κατοχή του, «ανάγκαζε» δυο και τρεις αντιπάλους να είναι γύρω του και να προσπαθούν να τον περιορίσουν.

Διαβάστε επίσης: Σάλος στην Αγγλία με την απόλυση του εμπορικού διευθυντή της Τσέλσι για… χυδαία μηνύματα προς την Καταλίνα Κιμ

Το σημαντικό είναι ότι ο Μάνου Γκαρθία δείχνει να περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη και στο Κλέανθης Βικελίδης. Ψάχνοντας να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, ένας παίκτης με περίσσιο ταλέντο, δείχνει να «κουμπώνει» απόλυτα στην αγωνιστική εξίσωση των κιτρινόμαυρων.

Είναι πολύ σημαντικό, για έναν ποδοσφαιριστή από τον οποίο υπάρχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις, εξαιτίας των χρημάτων που δαπανήθηκαν, να νιώθει καλά. Να συμμετέχει στους πανηγυρισμούς, να απολαμβάνει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους οπαδούς της ομάδας του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Υπήρχαν, πάντως, αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που ο Ισπανός χαφ αναγκαζόταν να γυρίσει αρκετά πίσω, για να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Ακόμα, βοηθούσε και στο μαρκάρισμα των μέσων του Ολυμπιακού. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, μάλιστα, η απόκτηση του Ετέμπο και η είσοδος του στην ενδεκάδα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Νιγηριανός είναι ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για τα τρεξίματα του, για τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του. Στοιχεία που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούν να τα δώσουν ούτε ο Ντιόπ, ούτε ο Νταμπό. Που είναι καλοί παίκτες, όχι, όμως, «καθαρά» εξάρια.

Η είσοδος του Ετέμπο στο βασικό σχήμα – θα πρέπει, φυσικά, να διαπιστωθεί και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται- , μπορεί να απελευθερώσει ακόμα περισσότερο τον Γκαρθία. Να του δώσει την «πολυτέλεια» να ασχολείται κυρίως με την οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς να έχει στο νου του, το τι γίνεται στα μετόπισθεν.

Ο Πάρντιου, που γνωρίζει τον Νιγηριανό μέσο από την Αγγλία, περιμένει και αυτός την άφιξη του, προκειμένου να μπορεί να τον υπολογίζει. Ο Άγγλος τεχνικός που και αυτός, κάθε μέρα που περνάει, μαθαίνει ολοένα και περισσότερο την νέα του ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ