Καλύτερη και από 0-4!

Καλύτερη και από 0-4!

Αυτές είναι νίκες Θρύλου. Που δίνουν ψυχολογία, ώθηση, γεμίζουν τον κόσμο και στέλνουν μηνύματα...

Αυτή η νίκη, ναι, δίνει ώθηση. Στέλνει μηνύματα. Γέμισε τον κόσμο. Φτιάχνει την ψυχολογία. Ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός, ήταν καλύτερος ακόμα και από 0-4.

Οι Πειραιώτες – όπως πολύ σωστά είπε ο Μίτσελ στο τέλος του ματς – έπρεπε να ορθώσουν το ανάστημά τους. Και το έκαναν. Με καλό ποδόσφαιρο και αγωνιστικό τσαμπουκά. Σε μια δύσκολη έδρα και με το ματς να έχει στραβώσει για τα καλά.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Πέρασε δεύτερος ο Ολυμπιακός (pic)

Πρώτο ημίχρονο κακή εικόνα. Τραυματισμός Άβιλα, αυτογκόλ Ντόι (ανοίγω μια μικρή παρένθεση και να πω ότι δεν πρέπει να πάρει από κάτω το νεαρό το αυτογκόλ. Συμβαίνουν αυτά και σε εμπειρότερους ποδοσφαιριστές). Ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και οι παίκτες μπήκαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με μάτι που να γυαλίζει.

Αυτό που δεν είχαν στα περισσότερα φετινά ματς. Γιατί το υλικό της ομάδας δεν είναι σε καμία περίπτωση για τρεις νίκης σε 15 ματς. Ούτε για να μην έχει πάρει ούτε ισοπαλία στην Ευρώπη. Θέλει δουλειά, υπομονή και στήριξη από όλους μας. Δεν θα σταματήσω να το λέω και να το γράφω…

Δεν ξέρω τι είπε στους ποδοσφαιριστές ο Μίτσελ ή οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά λειτούργησε. Είδαμε εντελώς διαφορετική ομάδα. Παίκτες που έπεφταν με δύναμη στις μονομαχίες. Που έβγαζαν πάθος σε κάθε τους  προσπάθεια, που δεν τους πτόησε, ούτε η απόκρουση στο πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκεζ. Γιατί το έγραψα και προηγουμένως. Το ματς είχε στραβώσει για τα καλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι για την ανατροπή, ακόμα και αν όλα πήγαιναν ανάποδα. Με μαέστρο τον Κολομβιανό, που έδειξε και στους άπιστους Θωμάδες ότι και με μιάμιση προπόνηση στην Ελλάδα κάνει για πλάκα την διαφορά. Η… non look πάσα στο 1-1, είναι να την βλέπεις ξανά και ξανά και να μην χορταίνεις.

Ο Μίτσελ δούλέψε καλά το παιχνίδι, τα έπαιξε όλα για όλα και με την συμμετοχή του Βαλμπουενά και όλες οι αλλαγες τοθ βγήκαν. Ο βρουσάι που μπήκε αναγκαστικά, μια χαρά στάθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χάμες οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας, ο Ροντρίγκεζ σκόραρε και ο Βαλμπουενά έδωσε την ασίστ στο 1-2, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Επίσης και δεν πρέπει να το ξεχάσω είναι ότι ο Μπακαμπού βρήκε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι δίχτυα. Πέρα για πέρα σημαντικό για έναν επιθετικό.

Τώρα ακολουθεί το ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Όσοι αγωνιστούν, θα πρέπει να βγάλουν το ίδιο ακριβώς πάθος. Γιατί ο Ολυμπιακός, μπορεί και πρέπει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τους Αζέρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ