Άρης: Έμεινε στην πρόθεση, «κόπηκε» στην πράξη

Άρης: Έμεινε στην πρόθεση, «κόπηκε» στην πράξη

Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν μονόδρομος για την ομάδα του Πάρντιου, όμως, έμεινε στα λόγια, καθώς δεν μπορούσε να αποτυπώσει τη επιθυμία της αυτή με την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε χρόνια να πραγματοποιήσει τόσο άσχημη εμφάνιση σε ντέρμπι ο Άρης. Για την ακρίβεια, γύρισε πίσω, σε άλλες εποχές, η συγκεκριμένη εμφάνιση. Γιατί στο χθεσινό (9/10) ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης «είδε» μια ομάδα να κυριαρχεί απέναντι του στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Πάρντιου παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, έχοντας στις πλάτες της την πίεση από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στον Βόλο. Έχοντας την υποχρέωση να κερδίσει, προκειμένου να αφήσει πίσω την «γκέλα» του αγώνα της Μαγνησίας. Τι αποδείχτηκε, όμως, στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης; Ότι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Με εξαίρεση το πρώτα 15-20 λεπτά της αναμέτρησης, όταν και με την ώθηση που είχε από τους οπαδούς της, μπήκε δυνατά, στη συνέχεια ο Άρης έδειξε να μην μπορεί. Για την ακρίβεια, όχι μόνο να μην μπορεί, αλλά και έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών της ΑΕΚ και το σκορ θα μπορούσε να είχε φτάσει από το ημίχρονο σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα, αν οι φιλοξενούμενοι δεν έχαναν κλασσικές ευκαιρίες, με κυριότερο εκφραστή τον Αραούχο.

Ευκαιρίες που δεν κατάφερε, χθες, να δημιουργήσει ο Άρης, αν και έπαιζε με δυο δημιουργικούς χαφ, τους Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία. Η αλλαγή συστήματος, από 4-2-3-1 σε 4-4-2, όχι μόνο δεν βοήθησε τον Άρη να βελτιώσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού του, αλλά τον έκανε ακόμα πιο ευάλωτο αμυντικά.

Με μοναδικό «κόφτη» τον Νταμπό, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αμυντικό χαφ, ο Άρης έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να δημιουργήσει υπεροπλία στον χώρο της μεσαίας γραμμής κα να κυριαρχήσει απόλυτα. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και έκλεβαν μπάλες, με αποτέλεσμα να βρίσκουν σε ανισορροπία την άμυνα του Άρη.

Που φυσικά εκτός από το ότι δεν βελτιώθηκε στην επίθεση, διατήρησε τις ίδιες «παθογένειες» στην ανασταλτική συμπεριφορά του. Ήταν ρίσκο για τον Άρη να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, κόντρα σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και το πλήρωσε.

Ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η «έκρηξη» του κόσμου, οι αποδοκιμασίες μετά τη λήξη του αγώνα και η ειρηνική επίσκεψη της αντιπροσωπείας των οπαδών στα αποδυτήρια.

Ο Άρης πρέπει να βγάλει αντίδραση, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Γιατί, αν συνεχίσει έτσι, θα τεθεί πολύ νωρίς εκτός των υψηλών στόχων που ο ίδιος έχει θέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ