Ολυμπιακός: Βγάλε Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, βάλε Βαλμπουενά, Φορτούνη, Γκάρι, Ελ Αραμπί…

Ολυμπιακός: Βγάλε Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, βάλε Βαλμπουενά, Φορτούνη, Γκάρι, Ελ Αραμπί…

Ο Ολυμπιακός έχει τόση ποιότητα και ταλέντο, που δεν γίνεται να κάνει πια δώρα. Το ρόστερ, η σωστή διαχείρισή του, είναι το κλειδί της αντεπίθεσης και η απάντηση στο bullying.

Ο Ολυμπιακός φταίει. Φταίει για όσα έχουν συμβεί έως τώρα. Φταίει που είναι τόσο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Φταίει που έχει πετάξει ένα τσουβάλι βαθμούς, κόντρα σε ομάδες κατώτερες. Φταίει για την αγωνιστική εικόνα. Για το γεγονός ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία αποδεικνύεται μια διαρκής «παγίδα», που εμποδίζει το σύνολο να βρει ηρεμία, ισορροπία και… υγεία. Αλλά αυτό στο οποίο δεν μπορείς να πεις πολλά, είναι για το εάν έχει ποιότητα ή όχι. Διότι ο Ολυμπιακός, ναι, γνωρίζει και αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά το συγκεκριμένο ρόστερ, πέραν του ότι είναι το ακριβότερο εδώ και χρόνια, έχει τόσο ταλέντο (ειδικά επιθετικό), που δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο επειδή ήταν καλύτερος. Για την ακρίβεια, ήταν καθολικά ανώτερος σε όλα. Δεν θα ένιωσε τον παραμικρό κίνδυνο. Ήλεγχε το παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Και αυτό που έλειπε από την εξίσωση ήταν ένα γκολ. Η γκολάρα του Μπιέλ τελείωσε τη γιορτή. Η είσοδος του Βαλμπουενά έδωσε νέα πνοή και  το 2-0. Και με τα μεγάλα ονόματά του να κάνουν απλώς τα… τυπικά οι πρωταθλητές έφυγαν με το τρίποντο από την έδρα του Παναιτωλικού.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο (pic)

Είναι σαφές ότι ο πρωταθλητής δεν μπορεί να μείνει στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν έχει να κερδίσει τίποτε με το να υπεραναλύσει τι συνέβη στο Αγρίνιο. Συνέβη ό,τι πρέπει να γίνεται από εδώ και πέρα σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα: από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι παρατάσσονται με μία… κανονική 11άδα, χωρίς αλχημείες, προβλήματα και απουσίες που ανατρέπουν το πλάνο, όποιος ποδοσφαιριστής και να αγωνίζεται, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι πρέπει να προσφέρει αυτό που πραγματικά μπορεί. Γιατί είναι η ώρα των ποδοσφαιριστών.
Είναι η ώρα του Μπιέλ, που στο Αγρίνιο πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής, χωρίς να ενθουσιάσει. Είναι η ώρα του Χάμες, που δεν ήταν κυριαρχικός όπως με τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ποιητής στον αγωνιστικό χώρο. Η ώρα του Μπακαμπού που πρέπει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Η ώρα του Βαλμπουενά, του Ελ Αραμπί, του Χουάνγκ, του Εμβιλά, του Γκάρι Ροντρίγκες, του Μασούρα. Είναι η ώρα του Φορτούνη. Του 41ου παίκτη που χρησιμοποιείται από τον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν. Ενός παίκτη που η ποιότητα δεν βοηθάει απλώς. Δίνει νίκες και τίτλους. Και από τη στιγμή που είναι καλά, δεν γίνεται να φύγει από την εξίσωση.

Ο Μίτσελ αυτό που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να προπονεί καλά την ομάδα. Να βρει λύσεις στην άμυνα, που εξελίσσεται σε μια καταραμένη γραμμή, με τραυματισμούς και προβλήματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Να κρατάει το κλίμα στα αποδυτήρια καλό. Να είναι δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του και σκληρός όταν χρειάζεται. Αλλά πάνω από όλα να επενδύσει στο ταλέντο που έχει στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο. Το μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, είναι πέναλτι. Αδιαμφισβήτητο. Και είναι απορίας άξιο πώς δεν το υπέδειξε ούτε ο Γκάμαρης, ούτε ο Παπαπέτρου από το VAR. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Δεν υπάρχει άλλοθι για τους διαιτητές στην εποχή του VAR, ειδικά σε προφανείς περιπτώσεις παραβάσεων. Του Ρέαμπτσιουκ ήταν ξεκάθαρη η φάση. Κι όμως δεν υπεδείχθη. Οι δύο διαιτητές δεν θα τιμωρηθούν. Διότι πλέον το μήνυμα στέλνεται από πολλές πηγές: πρόβλημα δεν είναι να γίνονται λάθη, αλλά να μην γίνονται υπέρ του Ολυμπιακού. Κι ει δυνατόν να γίνονται εναντίον του. Κι ας μην είναι και ανθρώπινα… Ατιμωρησία θα έχουν όσοι «πειθαρχήσουν». Τα παραδείγματα, ήδη πολλά. Με το «bullying» να μην απασχολεί κανέναν.

Η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού έχει όπλα να αντιπαραθέσει σε όλους αυτούς που επενδύουν στο να χαλάσει περισσότερο το μυαλό του. Έχει την ποιοτική ανωτερότητα του ρόστερ του. Και σε αυτήν πρέπει να επενδύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Όλα αυτά τα χρόνια της «εξυγίανσης» ο Ολυμπιακός έχασε δύο πρωταθλήματα, αλλά από το 2016 ως σήμερα πήρε 4. Πώς; Ακριβώς με τον τρόπο που προανέφερα. Με το ποδόσφαιρο. Με παίκτες κορυφαίου επιπέδου, που δεν επηρεάζονται από διάφορους υποτακτικούς που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Θα υπάρξουν αρκετοί φέτος, είναι πασιφανές. Αλλά εάν ο Μίτσελ και συνεργάτες του βάλουν σε σειρά την ομάδα, σοβαρέψουν και την άμυνα αφήσουν την ποιότητα να βγει στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα θα έρθουν.
Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια βάζει από κάτω τους αντιπάλους του με το ποδόσφαιρό του και όχι με το παρασκήνιο. Εξάλλου αυτό ελέγχεται από άλλους. Πού το φωνάζουν κιόλας. Πώς, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις κάτι που δεν ελέγχεις; Κάνεις τις κινήσεις που πρέπει ως διοίκηση και μετά είναι δουλειά των παικτών να κάνουν το δικό τους «πρέπει» στο χορτάρι. Στην 9η αγωνιστική πρωτάθλημα δεν έχασε κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ